Barry Markus: “Tevreden met tweede plaats in Keulen”
maandag 21 april 2014 om 18:49

Barry Markus: “Tevreden met tweede plaats in Keulen”

Barry Markus

foto: Sirotti

Slechts enkele millimeters maakten vandaag het verschil tussen winst of verlies in de Rund um Köln. In het nadeel van Barry Markus, die nipt van de zege gehouden werd door de Ier Sam Bennett. De jonge Nederlander kan leven met de dichtste ereplaats. “Ik ben tevreden met mijn sprint, en ook met het resultaat. Bijna alles verliep vandaag perfect, dus heb ik mezelf niets te verwijten”, zegt Markus tegen WielerFlits.

Voor aanvang van de Duitse eendagswedstrijd had Belkin met Moreno Hofland, Barry Markus en Theo Bos drie troeven bij een eventuele eindsprint. Een van hen viel al snel weg. “Na een tijdje kwam Theo Bos ten val. Jammer voor hem, want als hij de heuvels overleefde, zou hij mogen sprinten hebben voor onze ploeg. Nu moesten ik en Moreno Hofland onderling overleggen na de heuvelzone wie ging spurten.”

“Moreno en ik voelden ons allebei erg goed, maar hij zei dat ik vandaag de sprint mocht doen. De voorbereiding op de spurt verliep uitstekend, want ik werd perfect afgezet door Moreno en Graeme Brown op 180 meter van de streep. Al snel zag ik Gerald Ciolek aan de rechterkant langs mij komen. Ik stuurde wat naar zijn richting, maar intussen kwam Bennett langs de linkerkant nog over mij, jammer genoeg.”

Toch had Markus bij het overschrijden van de finishlijn niet door wie won. “Het was héél close. Zowel Sam Bennett als ik wist niet wie de overwinning had gegrepen, maar de fotofinish maakte snel duidelijk dat ik tweede geworden was. Na zo’n zware koers ben ik best tevreden met dat resultaat. Nu ga ik me focussen op de Rondes van Turkije en Noorwegen. Misschien kan ik daar ditmaal wél de overwinning grijpen.”

Lees ook:
Sam Bennett klopt Barry Markus in Rund um Köln

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.