Multitalent Jasper Schoofs tekent bij opleidingsploeg Soudal Quick-Step
Ter illustratie - foto: Cor Vos
maandag 29 april 2024 om 12:53

Multitalent Jasper Schoofs tekent bij opleidingsploeg Soudal Quick-Step

Jasper Schoofs zal vanaf volgend jaar uitkomen voor Soudal Quick-Step Devo. De 18-jarige renner – momenteel nog tweedejaars junior – heeft een tweejarig contract getekend bij de opleidingsploeg.

Schoofs beschrijft zichzelf als een tijdrijder, die ook een goede klassiekerrenner hoopt te worden. Bij de junioren heeft hij zich op dat vlak al bewezen. Hij was dit voorjaar zesde in Parijs-Roubaix, vierde in Gent-Wevelgem en derde in de E3 Saxo Classic. Wat zijn tijdritkwaliteiten betreft: Schoofs eindigde dit jaar als tweede in de openingstijdrit van de Guido Reybrouck Classic (2.1) en was vorig jaar eveneens runner-up op het BK tegen de klok. Overigens is hij ook actief in het veld, en niet zonder succes. Afgelopen winter was hij bijvoorbeeld tweede op het BK in Meulebeke.

“Ik ben heel trots dat ik me aan mag sluiten bij Soudal Quick-Step Devo”, zegt Schoofs op de site van het team. “Ik heb enkele doelen voor de komende twee jaren die ik hoop te verwezenlijken. Maar ik wil ook de beste versie van mezelf zijn en de volgende stappen in mijn carrière zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.