Basso: ”Wil teleurstellend 2012 achter me laten”
maandag 31 december 2012 om 13:33

Basso: ”Wil teleurstellend 2012 achter me laten”

basso

foto: Sirotti

Ivan Basso wil er komend wielerjaar alles aan doen om zijn tegenvallend 2012 weg te spoelen. De Italiaan was dit jaar een van de favorieten voor de Giro d’Italia, maar kwam tekort met een vijfde plaats in het eindklassement. Tegenover La Gazzetta dello Sport doet de tweevoudig Giro-winnaar zijn verhaal.

”Het ging niet altijd zoals gehoopt in 2012. Ik ben echter gestopt met achterhalen waarom het zo is gelopen en het negatief te benaderen. Ik kwam met grote verwachtingen aan de start van de Giro, maar het liep totaal niet zoals ik voor ogen had. Ik was zo teleurgesteld, dat het me wel een tijd heeft gekost om de knop weer om te zetten,” aldus Basso.

De Italiaan is daarom ook zeer gemotiveerd om goed te presteren in de aankomende Giro. Basso denkt dat zijn voormalig ploegmaat Nibali, nu uitkomend voor Team Astana, een van zijn grootste concurrenten zal worden. ”Het vertrek van Vincenzo is een groot verlies voor de ploeg, omdat hij een renner is die grootse prestaties kan neerzetten in rittenkoersen. Hij zal een grote concurrent worden, maar ik weet hoe ik hem moet verslaan”.

De inmiddels al 35-jarige Italiaan heeft zelf grote verwachtingen voor komend seizoen. ”Ik zie mijzelf capabel genoeg om het podium te halen. De tegenstand zal zeer goed moeten zijn om mij te verslaan”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.