Belkin gaat aanvallend rijden op NK
donderdag 26 juni 2014 om 12:47

Belkin gaat aanvallend rijden op NK

Belkin

foto: Sirotti

Belkin is zondag van plan om aanvallend te rijden op het Nederlands kampioenschap in Ootmarsum. Dat kondigt ploegleider Merijn Zeeman aan op de website van de Nederlandse formatie. Belkin gaat van start met vijftien renners.

“Men mag verwachten dat we er een echte wedstrijd van gaan maken”, aldus Zeeman. “We zullen aanvallend rijden. We willen laten zien wie we zijn en er voor de fans een aantrekkelijke wedstrijd van maken. We gaan onze huid duur verkopen.” Er zijn echter ook sterke concurrenten. “We zijn de ploeg met de meeste renners aan de start, maar men moet niet vergeten dat er ook veel goede Nederlanders bij andere ploegen rijden.”

“Denk aan Tom Dumoulin, Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter, Niki Terpstra en Pieter Weening. Dat zijn echte kanshebbers. Het betekent dat wij niet automatisch de koers gaan controleren en zomaar even gaan toeslaan. Wij gaan strijden voor wat we waard zijn en er alles aan doen om in de finale te komen en ons in een kansrijke positie voor de titel te nestelen.”

Moreno Hofland, Barry Markus, Jetse Bol en Marc Goos kunnen vanwege blessures niet starten. Bauke Mollema doet eveneens niet mee. De klassementsrenner vindt dat het NK niet in de voorbereiding op de Tour de France past. Alle andere Nederlanders zijn wel opgesteld. Dit betekent dat Robert Gesink zijn rentree maakt na een hartoperatie.

Selectie Belkin voor het NK
Lars Boom, Theo Bos, Stef Clement, Laurens ten Dam, Jos van Emden, Rick Flens, Robert Gesink, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Dennis van Winden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.