Belkin met Hofland naar Hainan: “Zoveel mogelijk etappes winnen”
woensdag 15 oktober 2014 om 18:49

Belkin met Hofland naar Hainan: “Zoveel mogelijk etappes winnen”

Hofland

foto: Sirotti

Vorig seizoen won Belkin alle negen etappes en het eindklassement in de Tour of Hainan. Ook dit seizoen doet de Nederlandse ploeg weer mee. “Het gaat heel moeilijk worden om het beter te doen dan vorig jaar”, stelt Hofland op de ploegwebsite.

De Nederlander is echter ambitieus. “Ik vind dat we voor het klassement moeten gaan en ook weer zoveel mogelijk etappes moeten proberen te winnen.” Vorig jaar won Hofland er drie. Hij schreef bovendien het eindklassement op zijn naam. De overige ritten werden gewonnen door Theo Bos.

Ploegleider Michiel Elijzen kijkt uit naar de ronde. “We zijn nog ongeslagen in Hainan, het zou mooi zijn als we dat blijven, maar dat wordt wel heel moeilijk. Er staan dit jaar ook een aantal andere sterke ploegen aan het vertrek. We willen sowieso een aantal overwinningen boeken. De mannen wil graag nog een keer knallen, veel jongens van ons wilden hier per se rijden.”

“Ze weten dat ze hier met goede benen goed kunnen afsluiten”, vervolgt Elijzen. “Moreno heeft dit jaar bijvoorbeeld veel profijt gehad van het vertrouwen dat zijn overwinningen van vorig seizoen met zich meebrachten. Voor jongens als Barry Markus en Nick van der Lijke is dit een mooie kans op hun eerste profzege.”

Selectie Belkin voor de Tour of Hainan (20-28 oktober)
flag-nl Jetse Bol
flag-au Graeme Brown
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Barry Markus
flag-nl Dennis van Winden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.