Ben O’Connor richt zich opnieuw op de Giro: “Wil revanche nemen”
foto: Cor Vos
donderdag 17 januari 2019 om 15:33

Ben O’Connor richt zich opnieuw op de Giro: “Wil revanche nemen”

Ben O’Connor leek vorig jaar op weg naar een verrassende top 10-notering in de Giro d’Italia. Sterker nog: de 23-jarige Australiër hoefde nog maar twee bergetappes te overleven. In de negentiende rit naar Bardonecchia ging het echter fout: O’Connor viel én brak zijn sleutelbeen. “Ik wil daarom terugkeren naar de Giro”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

O’Connor ontpopte zich vorig jaar in de Tour of the Alps al tot klimrevelatie. De renner van Dimension Data won de derde etappe naar Merano, na een knappe solo. Toch waren de verwachtingen voor de Giro niet hooggespannen. De jonge Australiër bleef echter twee weken lang in het spoor van hoofdrolspelers als Simon Yates, Chris Froome en Tom Dumoulin.

Hierdoor begon hij de negentiende rit naar Bardonecchia als nummer twaalf in het klassement, op slechts 45 seconden van de nummer tien in de stand. O’Connor was in die negentiende etappe daadwerkelijk op weg naar een top 10-notering, toen hij viel in de afdaling van de Colle delle Finestre.

Ben O’Connor wint in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

“Val was mijn eigen schuld”
Het gevolg: een sleutelbeenbreuk en het einde van een – tot dan toe zeer succesvolle – Giro. “Ik baal er nog altijd van, want het was mijn eigen fout”, kijkt O’Connor terug op zijn crash. “Ik wilde op dat moment gewoon te graag. Ik had niet in paniek moeten raken.”

O’Connor wil in 2019 dan ook maar één ding: wél bij de eerste tien eindigen van La Corsa Rosa. “Ik ben er klaar voor”, zo laat hij weten. “Ik wil revanche nemen, omdat ik voel dat ik nog wat heb goed te maken. Ik weet dat ik het kan, maar uiteraard is er ook twijfel. Maar ik ben pas 23 jaar oud”, aldus de jonge klimmer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.