Beneliga eRacing start op 3 december

dinsdag 24 november 2020 om 12:40
Beneliga eRacing start op 3 december

foto: Zwift

Donderdag 3 december lanceert eRacingTV – in samenwerking met de KNWU, Belgian Cycling, Wahoo, Zwift en Cyclinglab – de grootste virtuele wielercompetitie van de Benelux: de Beneliga. In deze competitie gaan de beste Nederlandse en Belgische teams het tegen elkaar opnemen.

De ploegen strijden tegen elkaar voor de winst in meerdere klassementen. De KNWU ziet eRacing als een beloftevolle ontwikkeling. “We zien het als een opkomende discipline binnen de KNWU. In eRacingTV hebben we een serieuze partij gevonden die met succes een nieuwe, eerlijke competitie heeft opgezet. Wij zien een mooie toekomst.”

‘Door de komst van eRacingTV krijgt virtueel wielrennen een extra dimensie’, zo valt er te lezen in een persbericht. eRacingTV zal de live-uitzendingen verzorgen rondom de virtuele koersen vanuit een heuse eRacing Arena. Er zullen in totaal 24 ploegen deelnemen aan het online evenement.

De wedstrijden worden van 3 december 2020 tot en met 18 februari 2021 elke donderdag om 19.00 uur live uitgezonden op Youtube, Facebook en via de website van eRacingTV.

Deelnemende ploegen aan Beneliga (24)
À BLOC CT
BEAT Cycling
Tarteletto-Isorex
Sockeloen Cycling Club
W.V. De Jonge Renner
Mooi Jong Cycling Team HSK Trias
WV de Kannibaal
Rabo Plieger Jan van Arckel
Willebrord Wil Vooruit
RWC Ahoy
S-Bikes AGU
Cycling Team Kempen
Keukens Buysse Cycling Team
DAVO United Cycling Team
Dutch Racing
BZR-SPD
WPGA
KDM-Pack Cycling Team
BOLT Race Team
UWTC de Volharding
Steeds Vooraan Kontich
Crabbé Toitures-CC Chevigny
Indulek-Doltcini-Derito CT
Bataia

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.