Uijtdebroeks treurt niet na secondenverlies: “Als dit mijn slechte dag was, ben ik tevreden”
dinsdag 14 mei 2024 om 18:25

Uijtdebroeks treurt niet na secondenverlies: “Als dit mijn slechte dag was, ben ik tevreden”

Geen al te beste dag voor Cian Uijtdebroeks. Op Bocca della Selva kon hij niet mee met zijn grootste concurrenten. De wittetruidrager en nummer vijf van het algemeen klassement ziet zijn naaste belager Antonio Tiberi tot twaalf tellen naderen. De jonge Belg wil echter niet panikeren, zo maakt hij duidelijk in interviews na de finish.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voelde me niet helemaal gezond vandaag”, stelt Uijtdebroeks wel in gesprek met Eurosport. Keelpijn speelde hem parten tijdens de tiende etappe. “Het lijkt alsof iedereen in het peloton wel wat last heeft. Het is zaak om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt. Ik hoop allereerst dat ik hier van kan herstellen. Als dit dan mijn slechte dag was, ben ik tevreden.”

Tiberi, de grootste concurrent van de Belg van Visma | Lease a Bike in het klassement, halveerde zijn achterstand op Uijtdebroeks. “Hij is behoorlijk explosief en sterk in de tijdrit. Maar laten we zien hoe hij zich in de derde week voelt: er wachten ons dan nog een paar heel zware dagen op grote hoogte… Hij ziet er nu heel sterk uit, maar de wedstrijd is nog lang.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.