Benoît Cosnefroy krijgt gewicht in kaas door winst in Parijs-Camembert
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 27 maart 2024 om 16:26

Benoît Cosnefroy krijgt gewicht in kaas door winst in Parijs-Camembert

Benoît Cosnefroy mag zich verheugen op flink wat kilo’s camembert, want door zijn overwinning in Parijs-Camembert ontvangt hij ongeveer 65 kilogram als prijs. De kopman van Decathlon AG2R La Mondiale kwam woensdag na 205 kilometer als eerste over de finish, voor Clément Venturini en Alexandre Delettre.

Parijs-Camembert is al jarenlang een bekende Franse eendagskoers waarin sprinters en puncheurs het tegen elkaar opnemen. Op het 205 kilometer lange parcours ligt het venijn in de staart. In de laatste 65 kilometer liggen zeven heuveltjes van minimaal één kilometer lang. De Côte de l’Angleterre (1,5 km aan 5,5%) en de Butte des Fondits (1 km aan 9,7%) sluiten de rij in de laatste 20 kilometer, met de laatste top op 10 kilometer van de meet.

Romain Cardis (St Michel-Mavic-Auber93), Kenny Molly (Van Rysel-Roubaix) en Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique) vormden de vroege vlucht en reden bijna vier minuten bij elkaar in de openingsfase, maar door waaiervorming werden de koplopers al vroeg in de koers ingerekend.

Neutralisatie
Arkéa-B&B Hotels, Uno-X Mobility en Decathlon AG2R La Mondiale namen het heft in handen in het peloton, maar door een massale valpartij werd de koers enige tijd geneutraliseerd. Opvallend genoeg was dit afgelopen weekend ook al nodig in La Roue Tourangelle. Na de hervatting lag de koers weer helemaal open, zeker met de zware finale nog op komst.

Ewen Costiou opende de finale op 45 kilometer van de meet. Zijn voorsprong op de achtervolgende groep, waaruit Guillaume Martin niet wegkwam, schommelde lange tijd rond de 20 seconden. Pas op de slotklim werd Costiou gegrepen, waarna een elitegroep ging strijden om de zege. Uit die strijd kwam Benoît Cosnefroy als winnaar uit de bus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.