Bernal wint klimtijdrit in Romandië, Roglič blijft leider
foto: Sirotti
vrijdag 27 april 2018 om 17:36

Bernal wint klimtijdrit in Romandië, Roglič blijft leider

Egan Bernal heeft in de Ronde van Romandië de klimtijdrit gewonnen. De 21-jarige Colombiaan van Sky legde de 9,9 kilometer lange klim naar Villars-sur-Ollon als snelste af in een tijd van 25 minuten en 10 seconden. Primož Roglič werd op vier seconden tweede en slaagde erin om zijn leiderstrui te behouden.

Matthews start niet
De klimtijdrit ging van start zonder Michael Matthews. De winnaar van de proloog gaf vanwege vermoeidheid forfait. Ploeggenoot Tom Stamsijder vertrok als eerste en zag na hem onder meer Floris De Tier, Michael Storer en Jakob Fuglsang de snelste tijd neerzetten.

Sterke tijdrit Kruijswijk
Steven Kruijswijk verraste door als eerste onder de 26 minuten te duiken. Zijn tijd werd verbeterd door een sterke Richie Porte, die dertig tellen sneller reed. De Australiër leek op weg naar de overwinning, maar dat was buiten Bernal gerekend. De Colombiaan reed een sterk tweede gedeelte en klokte verrassend een snellere tijd dan Porte.

Roglič houdt stand
Leider Roglič vertrok als laatste en slaagde erin om met een klein verschil zijn leiderstrui te behouden. Hij vertrekt morgen met een voorsprong van zes seconden in de voorlaatste rit. De Ronde van Romandië duurt nog tot en met zondag.

Roglic blijft aan de leiding- Foto: Sirotti

RIDE Magazine
92 Reacties
Sorteer op:
27 april 2018 20:21
Quote:
Ik weet niet zeker of Kruijswijk de knecht van Roglic is.

Ik weet zeker dat die twee hier morgen rijden om het best mogelijke resultaat voor de ploeg voor elkaar te krijgen. Dat kan betekenen dat Kruijswijk in dienst van de leiderstrui in het wiel zit bij een aanval van mannen die achter hem staan, of dat hij een gaatje moet dichtrijden richting een van de twee mannen die voor hem staan. Een betere uitgangspositie voor het verdedigen van de leiderstrui hadden ze in ieder geval niet voor elkaar gekregen door Kruijswijk vandaag met de handrem op pad te sturen.
27 april 2018 20:30
@Marcel1112. Dat doen ze toch ook niet.Ooit van prioriteiten stellen gehoord als je geen oneindig budget tot je beschikking hebt? Als WT ploeg moet je aan wedstrijden meedoen en daar heb je (verschillende) renners voor nodig. Waar doen ze dan "halfbakken" mee volgens jou?Rondes van Valencia, Dubai, Algarve 4 etappeoverwinningen
Parijs-Nice etappeoverwinning
Tirreno Adriatico etappeoverwinning
Coppi e Bartali etappeoverwinning
Ronde van het Baskenland: etappeoverwinning, eindklassement en puntenklassement
Ronde van Romandie??????? Bedoel je dat ze hier misschien "halfbakken meedoen/ Stel je voor dat TLJ het eindklassement wint.
Je stellingname en vooral je idee stroken niet met de realiteit.
27 april 2018 20:44
Mooie klimtijdrit gezien. Knap dat Roglic stand houdt en zelfs sneller is dan Porte.
Bernal uitzonderlijk sterk en goed en snel herstelt van die nare val.
Denk niet da hij voordeel van Castroviejo heeft gehad. Castroviejo is 2 minuten voor Bernal gestart. Op 4.4km was de achterstand van Castroviejo 1,03 sec. op Bernal aan de finish 2,01 sec. Bernal zal hem vermoedelijk pas in de laatste km / honderden meters hebben bijgehaald.
27 april 2018 20:46
@Vlek: zeker mee eens, de uitgangspositie had zowat niet beter gekund, maar ben benieuwd hoe de ploeg dit nu uitspeelt. Wordt het "alle ballen op Roglic", spreiden ze hun kansen of wachten ze af hoe de koers zich ontwikkelt (of is er een andere optie die ik over het hoofd zie)?
27 april 2018 21:32
Zo, zin in een zuiver Colombiaans kopje koffie!
27 april 2018 22:01
Worden de 30 renners die te kalm aan hebben gedaan nog gediskwalificeerd? En worden de bergpunten (cat. 1) van vandaag nog meegenomen?
27 april 2018 22:23
Bernal kan inderdaad een topper worden maar uran werd pip zijn twintigste ook al negende in de ronde van Zwitserland met een etappe zege erbij. Toch heeft hij nog steeds geen grote ronde gewonnen dus we moeten afwachten in hoeverre hij kan groeien.
27 april 2018 22:30
De ene sleutelbeenbreuk is de andere blijkbaar niet, als je Poels met Bernal vergelijkt. Iemand een theorie? Wellicht omdat Poels in klassiekers terugkwam?
27 april 2018 22:58
vlak voordat ze naar bernal schakelden liet castroviejo het lopen die heeft hem toch duidelijk opgewacht al is dat niet te bewijzen.
27 april 2018 23:15
Uiteindelijk dus 10 renners uit koers genomen...


VIVIANI Elia
SABATINI Fabio
WOUTERS Enzo
DOUGALL Nick
GAVIRIA Fernando
MARTINELLI Davide
WAGNER Robert
CAMPENAERTS Victor
NAVARDAUSKAS Ramunas
VAN POPPEL Boy
27 april 2018 23:16
4 renners van Quick Step mogen naar huis en Wagner ook!
27 april 2018 23:25
Dan hebben ze de tijdlimiet van 25% naar 30% omgezet. Lijkt me fair. Mannetje minder voor TLJ, maar Wagner zou morgen allicht sowieso niet 'overleven'.
27 april 2018 23:30
Kruijswijk en Roglic in goede vorm. Die houden het morgen denk ik wel vol.
28 april 2018 00:21
Oei, o ironie... Campenaerts die juist in een tijdrit naar huis moet omdat hij buiten tijd is, terwijl hij zich ging richten op de klassementen in de kleine rondjes vanwege zijn tijdritcapaciteiten... maar goed, had ook niet 123 een berggeit van hem verwacht, maar om buiten tijd gereden te worden is wel weer de andere kant...
28 april 2018 02:52
edit wf: laat onzin achterwege
28 april 2018 08:31
@andreotti
Campenaerts heeft zich gewoon volledig misrekend. Hij heeft op een parcours als dit natuurlijk geen enkele kans, en hij was de dag ervoor al heel diep gegaan om De Gendt een zo groot mogelijke bonus te geven. Hij had vandaag een "rustdag" ingepland, maar kennelijk heeft hij iets teveel gerust.
28 april 2018 08:49
Thomas op 2,5 minuten ??

Om te reageren moet je ingelogd zijn.