Quinten Hermans zesde in openingsrit Giro: “Niet top gepositioneerd, maar vorm is goed”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 5 mei 2024 om 09:26

Quinten Hermans zesde in openingsrit Giro: “Niet top gepositioneerd, maar vorm is goed”

Quinten Hermans was zaterdag de beste Belg in de openingsetappe van de Giro d’Italia. Als zesde kwam de heuvelrenner van Alpecin-Deceuninck over de meet in Turijn. Op de slotklim kon Hermans niet mee met de besten. “Tadej Pogačar ging vanaf de voet, met twee man in zijn wiel, en reed wel indrukwekkend weg”, zag hij van dichtbij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voelde me wel goed”, aldus Hermans in gesprek met Sporza. “Zoals voorspeld ging Pogačar aan de voet van de laatste klim aan. Het was voor mij toen zo rap mogelijk naar boven rijden en zien hoe de situatie daar boven was. Er waren nog een paar renners die positioneerden voor hun kopman en daarna erdoor zakten. Ik zat vrij goed gepositioneerd, maar niet top en dan moet je wat slingeren.”

Uiteindelijk kwam Hermans in een elitegroep terecht die achter Pogačar, Max Schachmann en de uiteindelijke winnaar Jhonatan Narvaez aan reed. In de afdaling lukte het niet meer om dat gat te dichten. Alex Baudin was nog weggereden en werd vierde, voor Nicola Conci, waarna Hermans de sprint won en zesde werd kort achter zijn Italiaanse ploeggenoot.

Een goede start, concludeert Hermans, die aast op ritzeges deze ronde. “De vorm is goed, we gaan kijken wat later in deze Giro kan. Deze benen zijn wel geruststellend in ieder geval. Het is moeilijk te zeggen hoeveel kansen er zijn, dat is afhankelijk van de situatie in het klassement na zondag”, vertelt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.