Bernal zit weer op de fiets: “Hij richt zich nu op de Tour”

vrijdag 10 mei 2019 om 17:12
Bernal zit weer op de fiets: “Hij richt zich nu op de Tour”

foto: Team Ineos

Egan Bernal was de beoogde kopman van Team Ineos in de Giro d’Italia, maar de Colombiaan brak zijn sleutelbeen na een val op training. Amper een week na het ongeval zit Bernal alweer op de fiets. “Hij zal zich nu richten op de Tour de France”, zo tekent Cyclingweekly op uit de mond van teammanager Dave Brailsford.

“Tegenwoordig herstel je snel van een sleutelbeenbreuk”, zo vertelt Brailsford. “Egan zal kortom weinig van zijn conditie verliezen. Het is alleen de vraag of hij zijn topvorm kan rekken tot en met de Tour. Hij zit inmiddels weer op de fiets. We hebben vrijdagavond een gesprek met zijn coach.”

Normaal gesproken zal Bernal zich via het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland voorbereiden op de drieweekse rittenkoers door Frankrijk. Een definitieve keuze is nog niet gemaakt. In de Tour zal hij het gezelschap krijgen van viervoudig winnaar Chris Froome en titelverdediger Geraint Thomas.

De vraag is of Bernal een beschermde rol krijgt. “Dat kunnen we nog niet zeggen, aangezien hij eerst moet herstellen van zijn sleutelbeenbreuk. Hij moet vooral weer fit worden”, zo besluit Brailsford.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.