maandag 25 maart 2024 om 13:41

Bert Van Lerberghe na Gent-Wevelgem: “Zaten goed mee, maar het was niet genoeg”

Video Soudal Quick-Step deed er zondag in Gent-Wevelgem nog wel alles aan in de achtervolging op Mads Pedersen en Mathieu van der Poel, maar de ‘Wolfpack’ slaagde er niet meer in om de sterkste renners in koers nog in te rekenen. En zo spurtte kopman Tim Merlier voor een ereplaats.

Merlier kwam uiteindelijk als achtste over de finish: in de sprint voor de derde plek moest hij zijn meerdere erkennen in enkele snellere collega-sprinters. Zijn ploegmaat Bert Van Lerberghe liet na afloop voor de camera van WielerFlits zijn licht schijnen op de koers. “We waren slecht vertegenwoordigd in de eerste waaier, maar uiteindelijk komt het allemaal terug en krijgen we een herkansing.”

“Maar ik denk dat de betere renners zijn weggereden”, doelt Van Lerberghe met name op Pedersen en Van der Poel, de nummers een en twee in Wevelgem. “We hebben nog geprobeerd om het gat dicht te rijden, maar een gat dichtrijden op de twee beste renners in koers is vrij moeilijk.”

Van Lerberghe is echter wel tevreden over het collectieve optreden van Soudal Quick-Step. “Mijn ploegmaats hebben wel goed weerwerk geboden en een sterke koers gereden, maar het was niet genoeg om er naar toe te rijden. We waren nog met redelijk veel mensen mee in de groep, maar we wisten dat het met de meewind moeilijk zou worden.”

De blauwwitte brigade liet zich dus wel zien in Gent-Wevelgem, maar Van Lerberghe is zelfkritisch. “We hebben vandaag wel een poging gedaan om ons te tonen, maar het zal beter moeten in de komende koersen. In de aanval zijn we eigenlijk niet geweest. We doen wel ons best, maar het is niet gemakkelijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.