Bevestiging: zondag duel Roglic-Pogacar in Sloveens kampioenschap
© Cor Vos
dinsdag 16 juni 2020 om 12:54

Bevestiging: zondag duel Roglic-Pogacar in Sloveens kampioenschap

Het zat er al even aan te komen, maar zijn team Jumbo-Visma heeft het vandaag officieel bevestigd: net als Tadej Pogačar gaat zondag ook Primož Roglič van start in het nationale Sloveens kampioenschap. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het vroege tijdstip van het Sloveense kampioenschap is opmerkelijk, omdat de UCI oorspronkelijk pas vanaf 1 juli wielerkoersen toestaat. De eerste WorldTourwedstrijden worden zelfs maar in augustus afgewerkt. Maar de Sloveens wielerbond stond erop om haar nationaal kampioenschap al in juni te organiseren, nu alle toppers nog in het land zijn. De UCI gaf zijn fiat.

En de toppers zullen er zondag ook aan de start staan. Pogačar bevestigde eerder al zijn deelname, vandaag deed ook Roglič dat bij monde van zijn team Jumbo-Visma. De twee kunnen er ook echt een duel van maken, want de 146 kilometer lange titelstrijd eindigt met een slotklim van vijf kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van acht procent.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.