Biniam Girmay na zege in Circuit Franco-Belge: “Voel me goed na valpartijen”
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 18:05

Biniam Girmay na zege in Circuit Franco-Belge: “Voel me goed na valpartijen”

Biniam Girmay was erg blij na zijn overwinning in het Circuit Franco-Belge 2024. De 24-jarige Eritreeër sprintte in de slotkilometer naar de zege voor onder anderen Marc Hirschi. Het betekent een overwinning na een teleurstellende Giro d’Italia. “Ik had een supergoed gevoel”, gaf de snelle man van Intermaché-Wanty aan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moet mijn ploeg bedanken voor het goede werk van vandaag. Ik voelde me supergoed en ben blij met deze overwinning”, vertelde Girmay in het flashinterview. In de finale leek het er even op alsof een drietal aanvallers, met een teamgenoot van de winnaar van de dag, de finish kon halen voor het achtervolgende peloton. “Het was goed dat Lorenzo Rota bij de aanvallers was. We hebben als ploeg goed gereden”, concludeert de puncheur.

Girmay kende dit jaar al flink wat pech. “Na mijn valpartijen in voorjaar (tijdens Dwars door Vlaanderen, red.) en in de Giro d’Italia, ben ik blij met deze overwinning. Ik voelde me goed de voorbije weken”, besluit de coureur uit Eritrea.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.