Bisiaux doorbreekt droogte: “Een Franse wereldkampioen, dat is lang geleden”
foto: Cor Vos
zondag 5 februari 2023 om 12:13

Bisiaux doorbreekt droogte: “Een Franse wereldkampioen, dat is lang geleden”

Léo Bisiaux was dit seizoen de dominante factor in de juniorencategorie en wist vandaag in Hoogerheide de kers op de taart te zetten. De 17-jarige Fransman soleerde op het WK voor junioren mannen op knappe wijze naar de wereldtitel.

Na afloop was de kersverse wereldkampioen uiteraard dolgelukkig. De bijna 18-jarige Bixiaux, de beloftevolle renner viert later deze maand zijn achttiende verjaardag, wist zo ook de Franse WK-droogte te doorbreken. Bisiaux is de opvolger van Clément Venturini, die in 2011 de laatste Franse wereldkampioen was in de juniorencategorie.

“Het is erg lang geleden dat een Fransman nog eens wereldkampioen wist te worden”, begint Bisiaux in het flashinterview. “Ik kende in Spanje een erg goede voorbereiding op dit WK, samen met de Franse wielerfederatie. De voorbereiding was dus goed en ik heb vandaag een goede koers gereden.”

Van stress voor de start was geen sprake. “Ik voelde een gezonde spanning, maar stond niet onder druk. Ik was klaar voor de strijd. Het was een mooi gevecht en ik ben echt heel erg blij met dit verjaardagscadeau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.