Bjarne Riis: “Ik kan het verschil maken voor een ploeg of renners”
foto: Sirotti
dinsdag 3 april 2018 om 09:19

Bjarne Riis: “Ik kan het verschil maken voor een ploeg of renners”

Bjarne Riis heeft in een openhartig interview met de Belgische televisie een boekje opengedaan over zijn huidige leven. De Deense Tourwinnaar van 1996 en oud-teammanager zegt zijn lesje geleerd te hebben. “Sommigen vinden dat ik niets meer kan of zou mogen bijdragen, maar ze vergissen zich. Ik ben nu veel verstandiger dan jaren geleden.”

Riis sprak in het interview uitgebreid over zijn dopingverleden. In 2007 bekende hij verboden middelen te hebben gebruikt tijdens zijn carrière als profwielrenner. Hij twijfelt of hij er goed aan heeft gedaan dit te onthullen. “Ik ben geneigd om ja te zeggen, maar ik weet het niet zeker. Zo was dat wereldje in het verleden, maar dat is niet meer mijn wereld. En de huidige wielerwereld is niet meer zo. Ik heb fouten gemaakt, daar kan ik niets meer aan veranderen. Maar ik ben wel nog altijd dezelfde persoon.”

Riis is tegenwoordig actief in het bedrijfsleven. Ook is hij betrokken bij de Deense Continentale ploeg Virtu Cycling. “Ik weet zeker dat ik iets kan betekenen en een verschil kan maken voor een ploeg of renners, door mijn verleden, achtergrond, kennis en gewoon door wat ik kan. Door de man die ik ben.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
3 april 2018 19:01
Ja, daar zullen sponsoren vast warm voor lopen. Niet dat ik objectief ben, ik had Boogerd graag 'mr extraterrestrial' zien degraderen. Dan had hij nu ook kans gehad om Riis te evenaren door bij Roompot een visie over teambuilding uiteen te zetten.
3 april 2018 23:53
Oei sommige mensen hebben wel erg veel moeite om humor te herkennen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.