Blanka Kata Vas en Alicia Franck crossen voortaan voor Proximus-Alpha Motorhomes

Blanka Kata Vas en Alicia Franck crossen voortaan voor Proximus-Alpha Motorhomes

foto: Nico Dick

vrijdag 6 maart 2020 om 08:52

De Hongaarse veldritrevelatie Blanka Kata Vas (18) en de Belgische Alicia Franck (25) vertegenwoordigen volgende winter de kleuren van Proximus-Alpha Motorhomes. De Britse Helen Wyman wordt ploegleidster bij het team van manager Eddy Van Bunder. 

Proximus-Alpha Motorhomes gaat dit jaar een samenwerking aan met het damesteam Doltcini-Van Eyck Sport. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de ploegvoorstelling van Doltcini-Van Eyck Sport in het Oudenaardse Ronde van Vlaanderen-centrum. Teammanager Eddy Van Bunder had nog meer goed nieuws.

“We versterken de ploeg met twee talentvolle dames”, aldus Van Bunder. “De Oost-Vlaamse Alicia Franck komt met onmiddellijke ingang over van Experza-Footlogics en tekende bij ons een overeenkomst voor twee jaar. En in de wintermaanden zal zij het gezelschap krijgen van het Hongaarse talent Blanka Kata Vas. Zij blijft in de zomermaanden wel deel uitmaken van Doltcini-Van Eyck Sport.”

Ook Wyman komt over van Experza-Footlogix
Daarnaast wordt Helen Wyman de nieuwe ploegleidster van Proximus-Alpha Motorhomes. “En tot slot kan ik ook verklappen dat we met de ploeg een stapje hogerop willen zetten. We dienen deze zomer onze aanvraag in om een UCI crossteam te worden.”

De samenwerking met Doltcini-Van Eyck houdt in dat de sponsors van de wegploeg in de winter ook zichtbaar zullen zijn op het shirt van Proximus-Alpha Motorhomes en omgekeerd: Proximus en Alpha Motorhomes zullen ook op de uitrusting van Doltcini-Van Eyck prijken. Later vandaag mag u ook nog een kleine terugblik op de ploegvoorstelling verwachten…

Op de foto herkent u van links naar rechts: Shana Van Glabeke (Doltcini-Van Eyck), Blanka Kata Vas, Alicia Franck en Eddy Van Bunder (Proximus-Alpha Motorhomes)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone