Boardman heeft medelijden met Armstrong
donderdag 11 september 2008 om 10:57

Boardman heeft medelijden met Armstrong

Chris Boardman, 3-voudig proloogwinnaar in de Tour de France en ex-houder van het werelduurrecord, sprak tegenover de BBC zijn twijfels uit over de comeback van Armstrong. De Britse tijdritspecialist die zelf na de Olympische spelen van 2000 stopte met wielrennen, geeft zelfs aan een beetje medelijden te hebben met de Texaan.

Het mentale aspect van de comeback is volgens Boardman twijfelachtig: “De meeste renners stoppen voorin de dertig, omdat ze de passie om het vol te houden missen. Je hebt er gewoon genoeg van. Dat is het deel dat er mee ophoudt. Maar hij is er eigenlijk nooit echt mee opgehouden. Dus of er een psychologisch aspect is dat hem zou remmen op zijn 37ste is de vraag, aangezien dit hem ook niet remde toen hij 32 was.”

The Professor, zoals Boardman ook wel werd genoemd vanwege zijn minitieuze aandacht voor details in voorbereiding en training én zijn technische kennis, vervolgt: “Sporters die gestopt zijn kijken vaak terug door een roze bril en vergeten hoe zwaar het allemaal was, hoe klein de verschillen daadwerkelijk waren.”

“Ik denk dat Amstrong het moeilijk heeft met het zwarte gat na het wielrennen. Plotseling sta je in de echte wereld – wat ga je doen met de rest van je leven. Het is bijna verdrietig. Je kan niet je hele leven beauty queen zijn – je schoonheid verdwijnt op een moment. Er zijn nog andere dingen in het leven, op een bepaald moment moet je je daarop gaan richten.”

Toch is de Brit overtuigd van Armstrong’s motivatie en sluit hij een nieuwe Touroverwinning niet uit met de huidige nivellering binnen het profpeloton: “Iedereen die hem kent weet dat hij niet mee zou doen zonder een goed idee te hebben over wat het resultaat zal zijn.” Sterker nog: “Als hij nu zo fietst als vroeger, dan zal het verschil met de rest nog groter zijn dan toen. Ik weet zeker dat er een groot aantal renners zijn die denken: Oh nee, waarom gaat hij niet gewoon weg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.