BORA-hansgrohe met Schachmann en Kelderman naar Luik-Bastenaken-Luik
Maximilian Schachmann - foto: Cor Vos
vrijdag 23 april 2021 om 09:28

BORA-hansgrohe met Schachmann en Kelderman naar Luik-Bastenaken-Luik

BORA-hansgrohe heeft zijn zevenkoppige selectie voor Luik-Bastenaken-Luik naar buiten gebracht. De Duitse formatie rekent zondag op man-in-vorm Maximilian Schachmann, maar heeft nog meerdere ijzers in het vuur.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schachmann (27) liet in de andere heuvelklassiekers al mooie dingen zien. In de Amstel Gold Race wist hij samen met Tom Pidcock en Wout van Aert de koers te kleuren, al moest hij in de sprint wel genoegen nemen met een derde plaats. In de Waalse Pijl wist hij ook een top 10-plaats te versieren: Schachmann kwam als tiende boven op de Muur van Hoei.

De explosieve Duitser wist in het verleden ook al goed te presteren in Luik-Bastenaken-Luik. In 2019 eindigde hij zelfs als derde in de monumentale klassieker, achter Jakob Fuglsang en Davide Formolo. Vorig jaar wist hij de finish in Luik dan weer niet te bereiken. BORA-hansgrohe, de ploeg van Schachmann, rekent zondag op een sterke selectie.

Met Wilco Kelderman en Ide Schelling staan ook de twee Nederlanders van BORA-hansgrohe aan de start van La Doyenne. Kelderman en Schelling kunnen wellicht anticiperen in de finale, net als Patrick Konrad en Matteo Fabbro. Die laatste zit nu (tot en met vrijdag) nog in Italië voor de Tour of the Alps. Cesare Benedetti en Andreas Schillinger vervolledigen de selectie.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-it Cesare Benedetti
flag-it Matteo Fabbro
flag-nl Wilco Kelderman
flag-at Patrick Konrad
flag-de Maximilian Schachmann
flag-nl Ide Schelling
flag-de Andreas Schillinger

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.