BORA-hansgrohe verklaart niet-selectie Buchmann: “Strategie volledig door elkaar geschud”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 30 april 2024 om 16:27

BORA-hansgrohe verklaart niet-selectie Buchmann: “Strategie volledig door elkaar geschud”

Intern lijkt het rommelen binnen BORA-hansgrohe. Emanuel Buchmann zit niet in de selectie voor de aankomende Giro d’Italia en dat is hard aangekomen bij de Duitse klimmer. Buchmann schreef op sociale media zijn frustraties van zich af. Maar waarom is de klimmer er straks niet bij in Italië?

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Onze strategie voor de Giro d’Italia is tijdens de laatste vier weken volledig door elkaar geschud”, laat BORA-hansgrohe weten aan de Duitstalige tak van Eurosport. “Een maand geleden was het plan om met Daniel Felipe Martínez en Lennard Kämna als kopmannen af te reizen. De rest van de ploeg was puur gericht om hen te ondersteunen in de bergen.”

Kämna raakte op 3 april echter betrokken bij een zwaar trainingsongeval op Tenerife en ligt nog altijd in het ziekenhuis. “Na het ernstige ongeluk van Lennard waren we gedwongen om onze strategie aan te passen. We hebben nu nog maar één kopman voor het klassement (met Martínez, red.) en enkele veelzijdige renners als back-up. Deze jongens gaan in de heuvelachtige ritten op zoek naar mogelijkheden.”

Buchmann kwam maandag met een heel ander verhaal. “Ik kan mijn teleurstelling en frustratie niet beschrijven met betrekking tot mijn niet-selectie voor de Giro d’Italia. Ik heb me maandenlang lopen voorbereiden en plannen gemaakt richting de Giro. BORA-hansgrohe beloofde me zelfs dat ik mede-kopman zou zijn voor het klassement. De vorm was er en de trainingen verliepen goed”, schreef hij op zijn Instagram-pagina.

Van Giro naar Eschborn-Frankfurt
De nummer vier van de Tour de France van 2019 zal dus niet aan de start verschijnen van de eerste grote ronde van het seizoen, maar zal morgen wel zijn opwachting maken in Eschborn-Frankfurt. Maximilian Schachmann (die wel naar de Giro gaat), Marco Haller, Sergio Higuita, Roger Adrìa, Cesare Benedetti en Frederik Wandahl maken ook deel uit van de selectie voor deze Duitse eendagskoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.