Bradley Wiggins: “Verslagen door een beter tijdrijder”
woensdag 25 september 2013 om 19:34

Bradley Wiggins: “Verslagen door een beter tijdrijder”

Bradley Wiggins

foto: Sirotti

Openhartig en goudeerlijk was Bradley Wiggings op de persconferentie na afloop van het wereldkampioenschap tijdrijden. Op het podium in de perszaal zat een renner die kon leven met zijn prestatie. “Ik ben verslagen door een beter tijdrijder. Als dat gebeurt, moet je tevreden zijn”, zei de oud-Tour de France-winnaar.

De renner van Team Sky voltooide de tijdrit in een tijd van 1:06:22 uur. Maar liefst 46 seconden trager dan Tony Martin, waardoor hij genoegen moest nemen met de zilveren medaille. “De tijdrit heb ik redelijk constant gereden. Via de communicatie hoorde ik dat ik 16 seconds down was. Als je dan reageert op Martin blaas je jezelf op”, blikt Wiggins terug.

Bradley Wiggins

“Ik weet wat ik allemaal gedaan heb ter voorbereiding op deze race. Als het verschil dan zo groot is, kan je weinig doen”, analyseert de Brit. “Ik reed constant 450 watt. De laatste kilometers zelfs 500 watt. Ik vraag mezelf nu af wat ik moet doen om dat gat met Martin te dichten.”

Wiggins is dit jaar een schim van de renner die hij was in 2012. Een dramatische opgave in de negende rit van de Ronde van Italië werd een kantelpunt in zijn seizoen. De drieweekse rondes liet hij links liggen om volledige te focussen op de wereldtitelstrijd tegen de klok. Wiggins: “Ik kom van heel ver. Ik ben opnieuw gaan trainen tijdens het Criterium du Dauphiné. Als ik nu terugkijk op die lange weg, dan mag ik tevreden zijn.”

Door: Maxim Horssels vanuit Florence

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.