Cancellara: “De Ronde wordt moordend”
zaterdag 17 september 2011 om 18:11

Cancellara: “De Ronde wordt moordend”

foto: Sirotti

Gisteren werd bekend dat de Ronde van Vlaanderen volgend jaar niet meer aankomt in Meerbeke maar in Oudenaarde, en dat daardoor de befaamde Muur van Geraardsbergen uit het parcours verdwijnt. Fabian Cancellara, winnaar van ‘Vlaanderen Mooiste’ in 2010, betreurt de parcourswijziging, maar ziet ook voordelen, zo vertelt hij tegen Het Nieuwsblad.

“Ik vind het jammer dat de Muur eruit is. Zoals ik het ook jammer zou vinden dat de Poggio verdwijnt uit Milaan-Sanremo, of het Bos van Wallers-Arenberg uit Parijs-Roubaix, of Saint-Nicolas uit Luik-Bastenaken-Luik. Ik vind het jammer dat men aan deze elementen raakt, maar anderzijds is het voor de toeschouwers een pluspunt dat ze de Ronde sowieso in de lus drie keer zien passeren”, aldus de Zwitserse hardijder van Leopard Trek.

De parcourswijziging heeft volgens Cancellara in ieder geval als gevolg dat de Vlaamse klassieker nog zwaarder wordt: “‘De Oude Kwaremont is een helling voor de pure power. Daarna komt dan nog de Paterberg, tot drie keer toe. Die helling is volgens mij ook al zwaarder dan de Muur. Het wordt moordend.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.