Cancellara tweede bij laatste Ronde: “Ik had geschiedenis willen schrijven”
foto: Sirotti
zondag 3 april 2016 om 18:40

Cancellara tweede bij laatste Ronde: “Ik had geschiedenis willen schrijven”

In zijn laatste Ronde van Vlaanderen reed Fabian Cancellara naar de tweede plaats. Een mooie klassering, maar niet wat de Zwitser van Trek-Segafredo gehoopt had. “Een tweede plaats is mooi, maar tweede is niet eerste. Ik had geschiedenis willen schrijven”, zegt hij tegen Sporza.

Met drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen al op zak, kon Spartacus zich vandaag alleen recordhouder maken. De koers zat echter niet mee. “We hadden geen geluk met het team vandaag. Jasper (Stuyven, red.) heeft misschien drie keer van fiets moeten wisselen. Maar uiteindelijk hebben we allemaal het maximum gegeven. Ik ook”, erkent hij.

Na de slotklim van de Paterberg ging hij met Sep Vanmarcke in achtervolging op een losgeslagen Peter Sagan. “Ik ben geen superman. Alleen die ene seconde dat ik twijfelde toen Vanmarcke naar Sagan en Kwiatkowski reed, dat knaagt nu wel wat. Ik rekende toen op Stijn (Devolder, red.) en de andere teams. Maar hulp kwam er niet.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
3 april 2016 22:56
Vanmarcke drong niet meer aan in de laatste meters en maakte een gebaar naar Cancellara. Maar Sep zat sowieso vanaf de Paterberg tegen krampen te vechten en mocht blij zijn dat Fabian hem meenam op zijn bagagedrager. Dus vermoedelijk zou deze uitslag er hoe dan ook wel gekomen zijn.
3 april 2016 23:19
Dat klopt, maar nu gaf hij Fabian wel de tijd om even rustig te zwaaien ipv sprintend te finishen.
3 april 2016 23:34
@klootje ik kan juist genieten van de wielerkennis en enthousiasme van ll (trouwens ook van purito). Deze mensen moeten we juist koesteren, enige frustrerende is misschien dat er zo weinig aan toe te voegen is aan hun reacties.
On topic: jarenlang genoten van deze held! Zonde dat hij stopt en had het hem gegund geschiedenis te schrijven.
3 april 2016 23:50
Ik had even de indruk dat Cancellara niet meteen op de uitval van Sagan en Kwiatkowski reageerde, omdat het gevoel had dat hij moest wachten omdat hij zich niet meer helemaal de oude Cancellara voelde. Dus niet direct een taktische fout maar een juiste inschatting van zijn iets afgenomen kracht (en de toegenomen kracht van Sagan). Later leek hij dat zelf te weerleggen met zijn sterke tegenaanval, maar hij bleek de kloof ondanks de hulp van Van Marcke niet meer te kunnen dichten. De gestegen prestatielijn van Sagan had de dalende lijn van Cancellara gekruist. Hij had het goed aangevoeld...
4 april 2016 06:56
Cancellara heeft maximaal gebruik gemaakt van zijn ploeggenoten en andere teams. Dit is alleen een teken van zwakte. Als hij de vorm en kracht van een aantal jaren terug had dan was hij gewoon weggereden.
4 april 2016 22:26
Dank xistnc en Kwibus. Mooi gebaar van Vanmarcke.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.