Sacha Modolo verhuist naar Cannondale-Drapac

vrijdag 29 september 2017 om 17:15
Sacha Modolo verhuist naar Cannondale-Drapac

foto: Sirotti

Cannondale-Drapac heeft volgens La Gazzetta dello Sport haar oog laten vallen op Sacha Modolo. De Amerikaanse ploeg, volgend jaar actief onder de naam Education First-Drapac, zou volgens de Italiaanse sportkrant in onderhandeling zijn met de sprinter.

Modolo draagt sinds 2014 het shirt van UAE Emirates en diens voorgangers. Wanneer de 30-jarige Modolo zijn huidige team trouw blijft, krijgt hij te maken met fikse concurrentie. Aan het eind van dit seizoen maakt Europees kampioen Alexander Kristoff de overstap naar het team uit het Midden-Oosten.

De komst van Kristoff zou ook de reden zijn van de overstap. Binnen enkele dagen moet het transfernieuws over een tweejarig contract naar buiten komen. Modolo wist dit seizoen voorlopig vier keer te zegevieren; twee keer in de Ronde van Kroatië, de GP du canton d’Argovie en de tweede rit in de Ronde van Polen wist hij op zijn naam te zetten.

Update 17:14: Cannondale-Drapac bevestigt komst Modolo

Cannondale-Drapac heeft met een persbericht de komst van Sacha Modolo bevestigd. De Italiaan tekent, zoals La Gazzetta dello Sport meldde, voor twee jaar. “Dit is precies wat ik nodig heb. Na vier jaar bij Giuseppe Saronni (teammanager UAE Emirates, red.), die ik wil danken, was het tijd voor een nieuwe impuls. Deze vind ik bij dit team. De mensen die ik heb gesproken bij mijn nieuwe ploeg hebben hun vertrouwen in mij benadrukt. Voor een renner is dat belangrijk”, zegt Modolo in het persbericht van zijn nieuwe team.

Modolo benoemt het creëren van een team met een goede lead-out voor de sprint als het grote doel voor de komende seizoenen.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Komi 29 september 2017 om 10:01

Ze kunnen bij Cannondale wel wat renners gebruiken. En reed best sterk in de vlaamse wedstrijden.

Ab Normaal 29 september 2017 om 10:06

Leuk best sterk, maar hij is kansloos voor de overwinning. Had zich beter kunnen focussen op de Giro waar hij (weer eens) door het ijs zakte.
Modolo is, met zijn potentie, één van de slechts presterende renners. Die jongen zou nu eens een schop onder zijn hol moeten krijgen.
Elke Euro die je daar aan verspild lijkt er een teveel te zijn.
Onbegrijpelijk dat die jongen zo weinig kritiek krijgt.

brianbentert 29 september 2017 om 10:18

@Ab normaal hij sprint toch effe naar 25 top 10 noteringen en 4 overwinningen dit jaar.. Zijn sprinters die minder presteren haha..
Heeft ook niet de sprint trein die hem 10 overwinningen per jaar oplevert bij UAE.

Wellicht is een nieuwe omgeving voor hem de oplossing naar de vorm van zijn beste seizoenen. Opvallend is wel dat hij dit jaar de meeste km in zijn carrière heeft gefietst en zijn seizoen is nog niet eens om.

Lalsacien 29 september 2017 om 10:59

Benieuwd of ze hem voor de finish te pakken krijgen…

Wheely 29 september 2017 om 11:21

Zit hij in de ontsnapping dan? Opmerkelijk voor een sprinter.

ONCE 29 september 2017 om 11:29

@ brianbentert

Sprinttreinen zijn er sowieso niet meer, en Modolo had met Ferrari vaak 1 van de beste lead outs tot zijn beschikking

ghostwriter 29 september 2017 om 11:44

Ik was ooit een groot fan van de Cannondale (Garmin) ploeg maar het lijkt steeds meer een begraafplaats van groot talent te worden. De meeste wielrenners die naar Cannondale vertrekken lijken daar stil te komen staan in hun ontwikkeling. Ze hebben ook een slecht ‘track record’ met Nederlandse wielrenners. Maaskant, Langeveld, Dekker, M. Kreder, R. Kreder, Slagter en Wippert zijn allen niet of nauwelijks beter geworden bij die ploeg. Van de Nederlanders heeft alleen Van Baarle zich daar goed ontwikkeld maar het zou mij niet verbazen als hij zich bij Sky veel sneller gaat ontwikkelen.

Ab Normaal 29 september 2017 om 11:55

@brianbentert
Hij had veel meer moeten winnen met zijn mogelijkheden. Zijn nou niet echt de overwinningen die je later aanhaalt.
Zoals Once zegt, Ferrari is een geweldige lead out, en in de Giro ook de betere sprinter.

McMulenga 29 september 2017 om 12:16

@ghostwriter veel groot talent lijkt inderdaad te falen maar het is gelukkig niet alleen ellende. Woods, Uran, Langeveld en van Baarle hebben wel goed gepresteerd dit jaar. Een echte sprinter missen ze dus ik zie de overstap van Modolo zeker zitten!

ivo001 29 september 2017 om 12:28

Snel in bescherming nemen!

Laatste man 29 september 2017 om 12:39

Heb het idee dat hij beter bergop gaat, lang mee doet in de klassiekers, maar dat zijn pure sprint is afgebot. Zonde wel, leek aardig op weg.

Een Italiaan hoort bij Cannondale en sprinters hebben ze daar niet.

Sebas 29 september 2017 om 13:14

Een begraafplaats van jong talent. Waar reed Maaskant ook alweer zijn beste resultaten? Bij wie reed Langeveld podium in P-R. Bij welke sportief directeur stootte Uran door naar een 2e plek in de Tour?

De Kreders, met alle respect, waren/zijn geen toprenners en Wippertje exact hetzelfde verhaal. Je mag best een beetje relativeren, met je begraafplaats.

Mathieu Moller 29 september 2017 om 13:54

Guardini gaat juist weg en qua sprints kun je Modolo en Kristoff prima beide uitspelen door een verschillend programma uit te stippelen. Kristoff zie ik bijvoorbeeld niet zo gauw naar de Giro gaan. Het enige knelpunt is dat Modolo waarschijnlijk zijn eigen gang wil kunnen gaan in het Vlaamse voorjaar.

Ik heb het even opgezocht en Kristoff en Modolo reden dit jaar de volgende koersen allebei:
Ronde van Vlaanderen
Ronde van Oman
Driedaagse de Panne
Parijs-Roubaix
Gent-Wevelgem
E3

Als Kristoff dus het probleem is, zegt dat waarschijnlijk vooral iets over de ambities van Modolo wat betreft het Vlaamse voorjaar.

Chaba 29 september 2017 om 14:13

Modolo vind ik dit jaar anders behoorlijk tegen vallen. Met meer concurrentie volgend jaar snap ik wel dat je op zoek gaat naar een andere ploeg. Alhoewel de grote koersen die Modolo heeft gereden zijn koersen waar je Kristoff niet zien m.u.v. Milaan San-Remo.

MME 29 september 2017 om 14:13

Qua voorjaar heeft Cannondale-Drapac natuurlijk ook nog Sep Vanmarcke. Zal het wel mooi vinden als Modolo naar Cannondale gaat! Denk dat het een goede aanwinst kan zijn!

Kirsipuu 29 september 2017 om 15:05

Modolo maakt een goede indruk in het voorjaar, wat ook resulteerde in een 10e plek in Gent Wevelgem en een 6e in de Ronde van Vlaanderen. In de Giro was hij alleen echt niet goed, wat natuurlijk zijn seizoen voor een groot deel kleurt. De combinatie goed zijn in eind maart/begin april én goed zijn in mei is denk ik te moeilijk, ook voor een printer.

klassementsrenner 29 september 2017 om 17:33

ben benieuwd voor tranfers er nog gaan volgen bij deze ploeg

Titaantje 29 september 2017 om 18:08

Langeveld-Phinney-Van Asbroeck als leadout treintje? Zou aardig moeten kunnen werken. Ben benieuwd, dit jaar was Modolo zijn voorjaar goed, maar zijn giro was minder dan matig.

ghostwriter 29 september 2017 om 20:04

@Titaantje
Van Asbroeck is niet echt geschikt als lead-out sprinter doordat hij zelf slecht is in het goed positioneren voor de sprint.

nederbelg 29 september 2017 om 20:21

45 overwinningen (dat zijn er amper 4 minder dan Nibali, die in Emilia of Lombardije zijn 50ste profoverwinning kan boeken), maar overloop het lijstje even en je houdt er amper 3 (met wat goede wil 5 over): 2x Giro-rit, 1x Ronde van Zwitserland-rit. Dat is… mager

platt 29 september 2017 om 20:50

Dit is wel een hele slechte overstap… behalve als ze nog wat goede leadouts contracteren.

Fritsie 25 oktober 2017 om 22:52

@Kirsipuu: ik moet zeggen dat hij voor een printer sowieso boven verwachtingen presteert

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair