Team NTT trekt Barbero en Gogl aan
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2019 om 09:40

Team NTT trekt Barbero en Gogl aan

Update Carlos Barbero verlaat Movistar na drie seizoenen om aan de slag te gaan bij Team NTT, dat nu nog onder de naam Dimension Data actief is in het peloton. De ploeg ziet in de Spanjaard een belangrijke versterking voor de klassieke kern.

“Ik ben erg blij dat ik deel ga uitmaken van deze ploeg, nadat ik eigenlijk mijn hele carrière alleen voor Spaanse teams reed”, reageerde Barbero. “Het is een uitdaging om aan de slag te gaan in een buitenlands team. Dit motiveert me en ik denk dat mijn koersstijl wel past bij het team. Ik wil de ploeg etappezeges bezorgen als ik de kans krijg en tevens mijn collega’s ondersteunen in het behalen van overwinningen.”

“Mijn ambitie is stabiel blijven gedurende het hele seizoen en ik ben gemotiveerd om me te gaan concentreren op de klassiekers. Maar bovenal wil ik dat de ploeg tevreden kan zijn over mijn werk aan het einde van het jaar”, aldus de Spanjaard, die zijn carrière in 2012 begon bij Orbea en dan via Euskadi en Caja Rural-Seguros RGA in 2017 bij Movistar terechtkwam. Voor die ploeg won hij vooral etappes in Spaanse rittenkoersen.

Teambaas Douglas Ryder is tevreden met zijn nieuwe Spaanse aanwinst. “Hij brengt niet alleen een uiteenlopend palet van kwaliteiten naar ons team, maar is tevens een versterking van onze huidige klassieke kern. Zijn ervaring spreekt voor zichzelf en zijn veelzijdigheid is een groot pluspunt. Hij reed altijd voor Spaanse teams tijdens zijn profcarrière, dus de ervaring die hij daar heeft opgedaan en die hij meebrengt naar onze groep is eveneens een groot voordeel.”

Update

Team NTT heeft een tweede aanwinst gepresenteerd. Michael Gogl beschikte over een aflopend contract bij Trek-Segafredo en zou en vond onderdak bij de opvolger van Dimension Data. De Oostenrijker is nog maar 25, maar heeft al vier seizoenen ervaring in de WorldTour. Na een stageperiode werd Gogl in 2016 prof bij Tinkoff, waar hij na een seizoen al vertrok. De laatste drie jaar reed hij voor Trek-Segafredo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.