Cavendish: “Wilfried Peeters heeft geen vertrouwen in mij”
vrijdag 15 november 2013 om 11:11

Cavendish: “Wilfried Peeters heeft geen vertrouwen in mij”

Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish voelde zich dit seizoen niet gewaardeerd door ploegleider Wilfried Peeters. Dat zegt de Britse spurter volgens Het Nieuwsblad in zijn nieuwe boek. Ook had hij moeite om zich aan te passen aan de Belgische wielercultuur bij Omega Pharma-Quick Step.

In het boek beschrijft Cavendish hoe hij zich te kort gedaan voelde in Milaan-Sanremo. “Ik hoorde hoe Wilfried Peeters, onze ploegleider, Chava (Sylvain Chavanel, red.) aanmoedigde om harder te werken in de ontsnapping”, zegt Cavendish. “Perfect normaal, ware het niet dat we vooraf hadden afgesproken dat Chava vooraan niet zou werken (om Cavendish de kans te geven om te sprinten, red.). Ik kon alleen maar besluiten dat Peeters niet veel vertrouwen in mij had.”

Ook later in het voorjaar kreeg Cavendish problemen met Peeters. “Wat de zaken er niet op vooruit hielp, is dat ik nog steeds het gevoel had dat Peeters geen vertrouwen in mij had. Hij zag steeds opnieuw liever een groep wegrijden, dan in te zetten op mij in een massasprint. Ik kaartte dit aan bij Patrick Lefevere, bij Brian Holm en bij andere leden van het management. Ik kreeg te horen dat het zou beteren na de periode van de klassiekers.”

Bovendien is de spurter niet helemaal tevreden over de gang van zaken binnen de hele Belgische wielercultuur. “Om het eenvoudig te stellen: de Belgische renners en staf (…) konden niet verder zien dan de tien weken koers van eind februari tot april: de periode van de voorjaarsklassiekers. (…) Dit alles zou me niet storen, mocht ik er geen schade van hebben ondervonden. Maar dezelfde jonge Belgische renners die dag en nacht fantaseerden over de Ronde en Roubaix, wanhopig om hun naam in Het Nieuwsblad te zien staan, legden zich niet helemaal toe op hun rol als knecht. Soms had ik het gevoel dat ze liever twintigste werden in de tweede groep, in plaats van die groep terug naar voor te brengen en mij zo een kans te geven in een sprint.”

Wilfried Peeters maakt zich niet erg druk om de kritiek van Cavendish. “Ik blijf hier rustig onder”, zegt hij. “Ik denk niet dat er sprake kan zijn van een gebrek aan vertrouwen. We hebben vaak gesprint met Mark, ook in het voorjaar. Mark werkt vooral samen met Brian Holm. Maar een band tussen ploegleider en renner moet sowieso wat groeien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.