CCC-Polsat-Polkowice verdwijnt uit peloton
vrijdag 16 september 2011 om 16:11

CCC-Polsat-Polkowice verdwijnt uit peloton

foto: Tour de Pologne

Er komt na dit seizoen een einde aan het bestaan van CCC-Polsat-Polkowice. De grootste, meest succesvolle en oudste Poolse ploeg uit het peloton had ambitieuze toekomstplannen, maar naar verluidt is er onenigheid ontstaan tussen de ploegleiding en de sponsor, waardoor de stekker eruit getrokken wordt.

CCC-Polsat-Polkowice, onder meer bekend om de opvallende oranje-zwarte shirts, is al sinds 2000 actief in het peloton. Het hoogtepunt bereikte de formatie in 2003, toen de ploeg toetrad tot de hoogste divisie in het wielrennen en deelnam aan de Giro d’Italia. Na enkele minder jaren keerde de formatie vorig jaar terug als profploeg, op het ProContinentale-niveau.

Alle renners van de ploeg moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. Tomasz Marczynski (foto) en Jacek Morajko hebben in Vacansoleil-DCM al een ploeg gevonden, maar onder meer renners als de Poolse klimmers Marek Rutkiewicz en Mateusz Taciak en de Duitse sprinter André Schulze zijn daar nog niet in geslaagd. Klik hier voor de volledige rennerslijst van CCC-Polsat-Polkowice.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.