Chad Young (21) zal niet herstellen van ernstig hoofdletsel
foto: Axeon Hagens Berman
vrijdag 28 april 2017 om 08:22

Chad Young (21) zal niet herstellen van ernstig hoofdletsel

Chad Young heeft bij zijn valpartij van afgelopen weekend in de Tour of the Gila ernstig hoofdletsel opgelopen. De verwachting is dat de 21-jarige renner daar niet van zal herstellen. Dat meldt zijn ploeg Axeon Hagens Berman in een bericht op de website.

Dinsdag 25 april – 20.25 uur
Chad Young (21) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het Amerikaanse talent van de opleidingsploeg Axeon Hagens Berman kwam afgelopen weekend in de Tour of the Gila zwaar ten val.

Het ongeluk gebeurde zondag tijdens de slotetappe van de Amerikaanse 2.2-wedstrijd, toen Young in een afdaling zwaar crashte. “We vragen iedereen in de wielerwereld om Chad in hun gedachten en gebeden te houden”, zei ploegmanager Axel Merckx na de rit.

Via de sociale media houdt Axeon Hagens Berman de situatie van Young bij. Maandag meldde de ploeg nog dat de renner in stabiele toestand toestand verkeerde. Vandaag kwam het bericht naar buiten dat de Amerikaan in kritieke toestand ligt.

Update vrijdag 28 april – 8.15 uur
Chad Young heeft bij zijn valpartij ernstig hoofdletsel opgelopen. De verwachting is dat de 21-jarige renner daar niet van zal herstellen. Dat meldt zijn ploeg Axeon Hagens Berman in een bericht op de website. De familie van het Amerikaanse talent vraagt om privacy.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
29 april 2017 16:16
Chad Young is helaas overleden #RIP

Om te reageren moet je ingelogd zijn.