Eddy Merckx over Tadej Pogacar: “Hij is geweldig, hij kan de dubbel pakken”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 4 mei 2024 om 13:52

Eddy Merckx over Tadej Pogacar: “Hij is geweldig, hij kan de dubbel pakken”

Eddy Merckx heeft een uitgebreid interview gegeven aan La Gazetta dello Sport. De oud-renner kwam recent nog voor het eerst in het openbaar sinds zijn zware operatie. “Voor Pogacar is het mogelijk om beide grote rondes (de Giro en de Tour, red.) te winnen”, zegt Merckx over de Sloveense topfavoriet.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merckx vertelde een tijdje geleden dat zijn herstel tijd nodig had. Nu gaat hij wat dieper in op zijn gezondheidssituatie. “Ik was echt bang”, zegt hij over de zware darmoperatie. “Het gaat al een beetje beter. Ik probeer langzaam te herstellen. Het is hier slecht weer in België, dus het is niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan. Maar zo kan ik de Giro wel volgen op televisie, natuurlijk.”

De Belg won de Giro zelf vijf keer. Daarmee is hij mede-recordouder. De grote favoriet van dit jaar, Tadej Pogacar, staat nog niet op dat lijstje, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Dat denkt Merckx ook. “Hij koerste wat minder in het voorjaar om fris aan de start te staan.”

“Op deze manier lijkt het dat hij in de Tour nooit ‘in reserve’ zal moeten gaan”, analyseert Merckx. “Het is mogelijk om beide grote rondes te winnen. Maar ik weet niet wat er zal gebeuren tussen nu en 21 juli. Zal Vingegaard bijvoorbeeld deelnemen aan de Tour of niet? Tadej is wel geweldig. Dat is zelfs een understatement. Maar hij is niet onverslaanbaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.