Chantal Blaak verwacht geen titelprolongatie: “Mijn steentje bijdragen aan Nederlandse team”
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
zaterdag 22 september 2018 om 15:21

Chantal Blaak verwacht geen titelprolongatie: “Mijn steentje bijdragen aan Nederlandse team”

Chantal Blaak reed in de Boels Ladies Tour vermoedelijk haar laatste wedstrijd in de regenboogtrui voor het WK in Innsbruck, waar ze niet verwacht haar titel te prolongeren. “Ik ben erg gemotiveerd om een goede wedstrijd te rijden en dat is ook mogelijk. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen in het Nederlandse team, dan is mijn wedstrijd geslaagd”, vertelt de wereldkampioene uit Bergen op de website van haar ploeg Boels-Dolmans.

Blaak kende veel mooie momenten in haar jaar in de regenboogtrui. Zo valt te lezen: “Het jaar is ontzettend snel voorbijgegaan. Hoogtepunten waren de Amstel Gold Race en de laatste etappe van de Ladies Tour, dat vond ik erg speciaal. Maar mijn persoonlijke hoogtepunt was toch wel het NK. Het was heel bijzonder om mijn nationale titel te kunnen prolongeren in de regenboogtrui. Het rood-wit-blauw ligt klaar in de kast!”

“Ik ben het afgelopen jaar weer een klein beetje sterker geworden, maar het belangrijkste: ik heb vooral erg genoten van de regenboogtrui”, concludeert de Zuidlandse tevreden bijna een jaar na dato.

3 Reacties
Sorteer op:
22 sep
"Nederlandse Team" ze bedoelt vdBreggen, het NL team is echt verdeeld. Die Boels rensters plakken wel bij elkaar maar betwijfel of er een kamp rond Annemiek is of dat het dan een aantal eenlingen zijn. Geluk voor de bondscoach dat het parcours zo zwaar is dat de winnaar wel vanzelf komt bovendrijven en dat er rensters als Ensing en Korevaar zich waarschijnlijk wel om vVleuten willen ontfermen. Enige vraag is wat er gebeurd als Brand vroeg in de wedstrijd weg is.
    Brand is bergop niet super toch. Dus alleen als ze duidelijk de beste is in een kopgroep mag ze weg denk ik.
Was zeker een prachtig jaar voor Blaak. Ben benieuwd of de regenboog voor het vierde jaar op rij binnen Boels blijft. Al staat er bergop dit jaar geen maat op Van Vleuten.

Geef een reactie