Chaotische dag in de Crocodile Trophy
donderdag 22 oktober 2009 om 19:16

Chaotische dag in de Crocodile Trophy

Gisteren was het een mooie dag in de Crocodile Trophy toen Bart Brentjens de etappe won. Vandaag zou het echter totaal anders zijn Australië. Het begon meteen al verkeerd voor de Nederlandse leidster in het algemeen klassement, Monique Zeldenrust. Ze kreeg een lekke band, die een langdurige reparatie vergde.

Nog vervelender zou het zijn voor de Nederlander Willemjan Hopstaken. Hij kwam zeer zwaar ten val, en het ging helemaal niet goed met hem. Maar aan deze zware mountainbike-wedstrijd doen niet alleen maar professionele mountainbikers mee.

De dokter Andrew Graham en de verpleegkundige Sharman Parr beëindigden hun wedstrijd om eerste hulp te verlenen. Ze zorgden ervoor dat Hopstaken gestabiliseerd werd en niet veel later kon hij naar het ziekenhuis. Daar bleek na diverse testen dat hij een zware hersenschudding had opgelopen.

Hopstaken was niet de laatste Nederlander die pech zou hebben. Bart Brentjens reed vooraan in de wedstrijd samen met tien anderen. Zij misten echter een bordje en reden nietsvermoedend de wildernis in. Ook Brentjens had het geluk aan zijn zijde. Drie van de mensen in de kopgroep behoorden tot het Australia’s Tropical Tableland Discovery team. De omgeving was niet geheeld onbekend voor hen en samen kwamen ze weer in de bewoonde wereld.

Daar aangekomen wachtten hun een aangename en onaangename verrassing. Ze kwamen er achter dat ze geen tijd verloren vandaag, maar dat kwam helaas door een minder leuke reden. De politie en brandweer waren opgeroepen om bosbranden te bestrijden, dichtbij de route van de derde etappe. Daardoor besloot de organisatie de etappe te neutraliseren, die hierdoor niet meetelt in het algemeen klassement.

Lees het volledige artikel na op Cyclingnews

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.