Chaves na tweede plaats: “Niet honderd procent in topvorm”
foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2019 om 09:35

Chaves na tweede plaats: “Niet honderd procent in topvorm”

Esteban Chaves bekroonde zijn aanval in de zeventiende etappe van de Giro met een tweede plaats. Alleen Nans Peters was sneller dan de Colombiaan. Ondanks dat Chaves altijd kan lachen, was dat na zijn tweede plaats toch wat anders. “Dit is goed, maar je hebt ook een rare nasmaak in je mond”, blikt hij terug.

“Maar we blijven het proberen tot het einde van de Giro. Het is mooi om tweede te worden, maar je bent ook aan het afzien. Ik ben niet honderd procent in topvorm, maar ik moet het proberen en in mijzelf geloven”, aldus Chaves. “Ik moest lossen op de voorlaatste klim, maar ik bleef rijden en bleef hoop houden. Ik kwam terug bij de groep en gooide mijn kaarten op tafel.”

Aanval
Donderdag is een rustdag voor de klimmers, maar vrijdag en zaterdag kunnen ze weer aan de bak. “Het eerste doel is om Simon Yates zo hoog mogelijk te houden. Mikel Nieve, Lucas Hamilton en ik zullen in de aanval gaan, zodat we kunnen terugzakken als Simon ons nodig heeft. Of we kunnen zelf voor de ritzege strijden”, blikt Chavito vooruit.

Ploegleider Matthew White ziet een trend ontstaan in deze Giro voor Mitchelton-Scott. “Het was onze vierde tweede plaats. We zeiden dat we koers wilden maken, en met die trend zijn we doorgegaan. Esteban was onze man voor vandaag. We hebben alles gegeven, maar kwamen een beetje tekort. Dat was niet omdat we het niet geprobeerd hebben”, aldus White.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.