Chris Froome aangereden op training
foto: ASO
dinsdag 9 mei 2017 om 10:38

Chris Froome aangereden op training

Chris Froome is aangereden tijdens een training. De kopman van Sky kwam met de schrik vrij, zegt hij zelf op Twitter. “Gelukkig gaat het goed met mij. Fiets total loss“, aldus de drievoudig Tour de France-winnaar.

“Ben zojuist met opzet geramd door een ongeduldige chauffeur die mij tot op het voetpad volgde. Daarna reed de automobilist door”, schrijft Froome, die op training was in de buurt van Monaco, waar hij woonachtig is.

https://twitter.com/chrisfroome/status/861860980430696448

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2017 11:40
bizarre daad van die automobilist maar de reacties onder het topic, schetsen evenzo verbazing soms...
9 mei 2017 11:57
Wat we allemaal niet meemaken op de fiets. één voorbeeld van mezelf.

Rijd alleen op een provinciale weg. Een auto 'met een petje achter het stuur' komt met tenminste 120 km, maar waarschijnlijk harder, door een flauwe bocht mij tegemoet en kan maar net op zijn weghelft blijven, anders had ik recht in zijn baan gereden.

Ik steek geschrokken mijn arm op (geen middelvinger ofzo, maar gewoon van hé pas op). Een paar seconden later hoor ik een raar geluid. Ik kijk om en zie hem met spinnende en rokende banden keren. Vervolgens hoor ik hem accelereren. Ik kijk nu voor mij en rijd zo ver mogelijk rechts (je voelt je heel kwetsbaar dan ineens).

Even later komt hij met enorme snelheid centimeters langs mijn stuur gereden om vervolgens te verdwijnen.

Zo heb ik er nog wel een paar, maar deze is mij het scherpste bij gebleven omdat de onredelijkheid en de gevaarlijke agressie zo extreem waren.

En dan zijn er nog mensen die dan met relativerende verhalen komen, alsof het aan mij lag of aan wielrenners in het algemeen, of weet ik veel wat voor onzin.
9 mei 2017 12:07
Het komt toch redelijk vaak voor dat wielrenners asociaal op de weg blijven fietsen, na getoeter van auto's. Alsnog geen reden om diegene dan van z'n fiets af te beuken natuurlijk. Desondanks ben ik wel van mening dat beide partijen wat meer rekening met elkaar kunnen houden om dit soort incidenten te voorkomen, nergens voor nodig en fietsers kunnen er blijvend letsel of erger aan over houden.
9 mei 2017 12:08
Ik zat toevallig vanochtend op facebook een berichtje te lezen dat de Gelderlander gepost heeft over het feit dat afgelopen dagen enkele racefietsers betrokken zijn bij ongelukken (http://www.gelderlander.nl/rheden/agressief-gedrag-en-slechte-weg-gevaar-voor-wielrenners~a2ec132f/). Als je dan ziet wat voor reacties daaronder op facebook gepost worden dan staat me het huilen nader dan het lachen. De haat tegen wielrenners (en dan ook direct alle wielrenners, niet alleen die wielrenners die asociaal fietsen, die er ook ongetwijfeld tussen zitten) zit diep bij sommige mensen..
9 mei 2017 12:12
@paulschoonakker Jij gaat er dus (net als vele andere hier) al vanuit dat Froome bewust is aangereden en alleen omdat meneer Froome dat zelf zegt. Misschien heeft de automobilist hem wel per ongeluk geraakt en er niets van gemerkt. Ik zeg niet dat de automobilist onschuldig is of dat Froome schuld heeft. Dit moet gewoon worden uitgezocht door de politie en dan pas kunnen we concluderen wat er precies gebeurd is. En niet automatisch afgaan op wat een wielrenner zegt en beweerd. Liegen, bedriegen en het verdraaien van de waarheid zit immers in de aard van het beestje en zeker bij SKY zijn ze daar bedreven in. Maar misschien ben ik nu wel te cynisch.
9 mei 2017 12:16
@flyellus
Jij gaat er dus vanuit dat de kans aanzienlijk is dat Froome liegt. Want zijn verhaal sluit uit dat de automobilist normaal gedrag vertoonde en niets heeft gemerkt. Is je goed recht, maar wat mij betreft nogal gezocht. Kans lijkt veel groter dat zijn verhaal (iig grotendeels) waar is.
9 mei 2017 12:17
Ach wij weten ook niet hoe dit precies gebeurd is, totale leiepen heb je natuurlijk zowel op de fiets als in de auto. Wie van ons heeft nooit zelf eens een achterlijke verkeerssituatie veroorzaakt.
9 mei 2017 12:24
Ia afgelopen zondag ook op de Posbank gebeurd; chauffeur van de auto is aangehouden.
9 mei 2017 12:28
@cadellie
Geen rare capriolen? Misschien werkt Froomes bijzondere rijstijl (was het bergop?) bij bepaalde bestuurders net wel als een rode lap op een stier? Kan me voorstellend dat bepaalde types macho's daar aanstoot aannemen.
Moet nu denken aan een vriend die (te voet) een aantal keer op straat is aangepakt puur omwille van zijn manier van wandelen.
De alfamannetjes geraken maatschappelijk meer en meer in de verdrukking in een vervrouwelijkende wereld, en reageren hun frustratie dan maar af op weerloze voetgangers, fietsers en wielrenners, veilig achter hun autostuur (of gewapend met een mes of baseballknuppel als ze dan toch uitstappen).
9 mei 2017 12:39
Lekker makkelijk oordelen allemaal. Wie zegt dat Froome niet fout zat in deze zaak? Als meneer het echt met opzet deed was hij wel aangehouden, want dan had Froome het nummer van zijn kentekenplaat wel onthouden. Sommige mensen moeten eens ophouden met het vellen van een oordeel na een verhaal van een kant.
9 mei 2017 12:40
@Kingstown Schuldig aan doorrijden na een aanrijding is de automobilist zeker en daarmee per definitie fout. Of hij ook schuldig is aan de aanrijding zelf is niet zeker. Zoals ik al aangaf is mijn ervaring dat vluchters meestal, maar niet altijd schuldig zijn.
9 mei 2017 12:41
@flyellus

Ja want als je per ongeluk iemand aanrijdt op de stoep dan is de kans vrij groot dat je daar niks van merkt...
9 mei 2017 12:44
Toch niet gek dat op een wielerforum eerder partij gekozen wordt voor de wielrenner? Moet je de gemiddelde reactie onder een bericht over wielrenners eens lezen op de Nl fora. Ongelooflijk wat je daar allemaal te lezen krijgt. Er is tav wielrenners 0,0 respect en geduld meer. Het is wachten op de eerste dodelijke ongevallen. Ik weet niet goed wat ik als wielrenner anders kan doen. Ik wacht, bel, voeg en schik in .... maar het lijkt alsof je het bij voorbaat al verkeerd doet omdat je op een racefiets zit....
Ik fiets de laatste tijd helaas een stuk minder ontspannen ...
9 mei 2017 12:45
@ilcavaliere
Als hij van aan het uitwijken was(hij volgde tot op het voetpad) en toen onderuit is gereden is je eerste reactie denk ik kijken wat er op de nummerplaat staat. ik denk eerst uitwijkmogelijkheden zoeken en daarna de klap opvangen. En een twitter bericht gaat een stuk sneller dan een politieonderzoek.
9 mei 2017 12:45
@Il Cavalieri
Jij bent bijna nog degene die hier het duidelijkst een oordeel velt:
'Als meneer het echt met opzet deed was hij wel aangehouden, want dan had Froome het nummer van zijn kentekenplaat wel onthouden. '

Wat een onzinnige redenering, denk eerder dat Froome het iets te druk had met het voorkomen dat hij botten brak dan met het letten op het kenteken.
9 mei 2017 12:46
@ilCavaliere
Ben zelf als 14jarige ooit door een gek achternagezeten. Lees het goed: er zit een gek ACHTER je aan. Waar vind je dan de gelegenheid om een nummerplaat te noteren. Want even later ga je zoals Froome tegen de vlakte of duik je (zoals ik) uit puur lijfsbehoud de berm in...
9 mei 2017 12:47
Natuurlijk niet netjes van die automobilist maar vaak zijn het toch wel de wielrenners die midden op de weg gaan rijden ipv de plaats waar ze horen, zelf hou ik ook wel van fietsen maar als je ziet in het dagelijkse leven hoe gevaarlijk sommige wielrenners rijden dan vind ik het niet gek dat een automobilist geïrriteerd raakt maar dan nog iemand aanrijden slaat nergens op
9 mei 2017 12:51
Zo, dat is schrikken. Gelukkig heeft hij niets.
Ik hoop dat ze de dader pakken.
9 mei 2017 12:54
Standaard een mini-dashcam op de trainingsfiets inbouwen. Eentje voorop en eentje onder het zadel. Grote kans dat dit soort gekken dan gepakt kunnen worden door de politie. Bovendien voorkomt het mogelijk roekeloos rijgedrag van de renner tijdens de training.
9 mei 2017 12:56
@Attack
Eensch... Voor alle weggebruikers zijn (groepen) wielrenners een verschrikking. Ik hou enorm van het kijken naar de sport, maar in het wild denkt elke bebuikde man/vrouw van middelbare leeftijd dat de openbare weg alleen voor hem/haar is gemaakt. Ga lekker op een baan of in Limburg rond rijden en blijf weg uit natuurgebieden en de stad.
9 mei 2017 13:04
Als dit klopt is dit gewoon schandalig, dit verhaal komt de laatste tijd te vaak voorbij.
Verder heeft flyellus natuurlijk wel gelijk dat we altijd maar een kant van het verhaal horen, er zijn altijd twee kanten aan een verhaal. Overigens is het iemand tot op de stoep achtervolgen + weg rijden natuurlijk niet goed te praten. Als dat klopt is die chauffeur gewoon een gek die zsm van de straat gehaald moet worden. Maar idd, uit het andere verhaal kan wel gewoon blijken dat Froome ook geen lieverdje is, daar valt nu niets over te zeggen. Ik rijd zelf ook regelmatig mijn rondjes, en kom ook wel eens gek tegen, maar iemand tot op de stoep achtervolgen doen ze niet zomaar. Daar is waarschijnlijk meer gebeurd dan dat Froome vertelt
9 mei 2017 13:12
@hoofdis vrij Wat een stigma reactie! Kom eens met voorbeelden. Het is bijna allemaal napraterij en het willen zien wat je al tijden op verjaardagen hoort. Ik fiets zelf bijna dagelijks (veel alleen) maar kom bijna nooit groepen wielrenners tegen. Waar gebeurt dit dan? En hoe? Want als ik netjes bel wordt ik ook uitgescholden. En als ik niet bel omdat er genoeg ruimte is om te passeren ook.... en als we dan een keer met de groep fietsen en met elkaar allerlei communicatie signalen afspreken en hanteren blijkt de gemiddelde medeweggebruiker niet te snappen wat we doen. Het schreeuwen waar menigeen zich aan stoort is vaak gewoon het doorgeven van een situatie aan de groep. Dat dit vaak verkeerd wordt opgevat is derhalve jammer en helaas onnodig stigmatiserend. Ofwel er is helaas steeds meer onbegrip naar elkaar. En ja die paar aso wielerenners mogen ze van mij ook keihard aanpakken. Maar niet over 1 kam scheren. Dat wordt al veel te vaak gedaan.
9 mei 2017 13:12
@ HoofdisVrij, klopt er rijden idioten tussen. Maar zoals je zelf impliceert is de openbare weg voor iedereen, dus voor kinderen, moeders met kinderwagens maar dus ook voor renners. Ik vind dat een renner net zoveel recht heeft om te genieten van de natuur, waarom moet een renner die in noord holland woont naar Limburg om buiten te kunnen fietsen? Een natuurliefhebber hoeft toch ook niet naar park de hoge veluwe als hij in rotterdam woont?
Wat wel blijft staan is dat we elkaar ruimte moeten geven, leven en laat leven. Dat betekent dat een wielrenner ruimte en geduld moet hebben voor een moeder en een kindje, maar ook dat diezelfde moeder ruimte moet geven aan de renner om op een normale manier te passeren. De aso's aan beide kanten van het verhaal moeten keihard aangepakt worden, voordat er inderdaad echt doden gaan vallen.
9 mei 2017 13:24
Ja Froomey. Dan moet je ook maar een beetje doorrijden.
9 mei 2017 13:27
Heb nog nooit zo'n mongool achter me aan gehad, doorgedraaide honden daarentegen ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.