Chris Froome drie jaar langer bij Team Sky
vrijdag 16 september 2011 om 15:13

Chris Froome drie jaar langer bij Team Sky

foto: Sirotti

Chris Froome rijdt ook de komende drie jaar voor Sky ProCycling. Dat laat de Britse ploeg weten in een persbericht. De 26-jarige Keniaanse Brit verraste afgelopen maand door als tweede te eindigen in de Ronde van Spanje, waarin hij bovendien de etappe naar Peña Cabarga wist te winnen.

“Op het podium van de Vuelta staan, nota bene samen met mijn ploegmaat Bradley Wiggins, is voorlopig het hoogtepunt in mijn carrière. Maar dat succes was enkel mogelijk door de hulp van iedereen binnen Team Sky. Ik ben dus in de wolken met mijn contractverlenging”, zegt Froome.

Teammanager Dave Brailsford toont zich uiteraard eveneens tevreden. “Door zijn uitstekende prestatie in de Vuelta stonden de ploegen in de rij voor hem. We zijn dan ook zeer blij dat Chris gekozen heeft om zijn carrière verder te zetten bij Team Sky en kijken enorm uit naar zijn verdere ontwikkeling.”

Froome had de ploegen nochtans voor het uitkiezen. Zijn zaakwaarnemer liet zich onlangs ontvallen dat Garmin-Cervelo, Ag2r-La Mondiale, Skil-Shimano, Movistar, Lampre-ISD, Astana en Saxo Bank-SunGard zich hadden gemeld om hem in te lijven. Vooral het aanbod van Saxo Bank was naar verluidt erg concreet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.