zondag 21 april 2024 om 18:12

Christoph Roodhooft na Luik-Bastenaken-Luik: “Maximaal haalbare”

Video Christoph Roodhooft zag Mathieu van der Poel een uitstekend voorjaar afsluiten met een derde plek in Luik-Bastenaken-Luik. Eerder die dag leek Van der Poel nog kansloos om mee te doen om de ereplekken nadat hij achterop raakte. “Het was het hoogst haalbare”, zei de manager van Alpecin-Deceuninck voor de camera van WielerFlits.

Ook Roodhooft had nog weinig vertrouwen in een goed resultaat nadat Van der Poel op achterstand was geraakt. “Het was een vreemde valpartij. Het was erg slecht aangegeven. We dachten eigenlijk dat het kalf al verdronken was, maar uiteindelijk zaten er nog genoeg ploegen die wilden rijden in de tweede groep”, zei hij daarover.

“Uiteindelijk hebben zij het werk gedaan om die groep terug te brengen. Toen werd ook nog de beslissing genomen om de wagens er tussen te laten, nadat de jury daar aanvankelijk niet voor koos. Toen kwam alles heel snel weer samen”, ging de Belg verder.

Mogelijkheden in de toekomst
Wat dit resultaat zegt over de toekomst? “Als je derde wordt, kun je ook winnen. Als Pogacar erbij is wordt het natuurlijk heel moeilijk, maar als hij niet rijdt: waarom niet? Hij heeft een heel goede prestatie geleverd. Het is niet evident om je nog op te laden voor deze koers als je al je doelen al hebt afgevinkt”, sloot hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.