Cian Uijtdebroeks geniet van succes Jonas Vingegaard: “Geweldig om deel uit te maken van zo’n sterke ploeg”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 maart 2024 om 17:57

Cian Uijtdebroeks geniet van succes Jonas Vingegaard: “Geweldig om deel uit te maken van zo’n sterke ploeg”

Cian Uijtdebroeks kwam vrijdag als zesde over de streep in etappe vijf van Tirreno-Adriatico. De Belg zat in de eerste achtervolgende groep achter ritwinnaar Jonas Vingegaard en beleefde een goede dag. “Ik ben echt ontzettend blij”, vertelde hij na afloop aan HLN.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Visma | Lease a Bike en Vingegaard hadden een duidelijk plan gemaakt voor de vijfde rit. “Voor mij was het een geweldige ervaring om deel uit te maken van zo’n sterke ploeg. De aanval van Jonas was knap en ook de finale die hij reed, was fantastisch. Ons plan heeft gewerkt. Ik ben echt ontzettend blij.”

In de sprint voor de tweede plaats moest Uijtdebroeks zijn meerdere erkennen in Juan Ayuso, Jai Hindley, Ben O’Connor en Thymen Arensman. Isaac del Toro kon hij wel achter zich houden. “Het was jammer dat ik in de slotfase ingesloten werd, maar ik mag tevreden zijn over mijn etappe.” Uijtdebroeks schoof door zijn goede dag 46 plaatsen op in het algemeen klassement en staat nu op positie zeven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.