Wout van Aert traint opnieuw buiten: “Bijna terug profwaardig”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 23 april 2024 om 18:33

Wout van Aert traint opnieuw buiten: “Bijna terug profwaardig”

Het herstel van Wout van Aert gaat de goede kant op. De renner van Visma | Lease a Bike is vier weken na zijn zware val in Dwars door Vlaanderen weer in staat om buiten te trainen. “Bijna terug profwaardig”, laat hij weten via Strava.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorige week woensdag wist Van Aert een eerste ritje in de buitenlucht te maken. De renner van Visma | Lease a Bike hield het toen nog bij een dikke dertig kilometer op de mountainbike, maar het was wel een belangrijke stap in zijn revalidatie. Sindsdien heeft hij – als we afgaan op zijn Strava-account – nog drie keer op de gravelfiets gezeten.

Vandaag volgde de langste rit sinds zijn val in Dwars door Vlaanderen: 93 kilometer in 2u48, aan een gemiddelde van 33,2 km/u. Zijn ploeg Visma-Lease a Bike heeft daarvan een korte video gedeeld via sociale media. “Het is bijna vier weken geleden en ik ben blij om terug in de buitenlucht te rijden”, geeft de 29-jarige klassiekerspecialist aan. “Bijna terug profwaardig”, deelt hij mee op zijn Strava-pagina.

Het is nog niet duidelijk waar en wanneer Van Aert terug in competitie komt. Normaal gezien was zijn eerstvolgende doel de Giro d’Italia (4-26 mei), maar de Italiaanse ronde komt te vroeg. De Belg hoopt zich nu klaar te stomen voor de Olympische Spelen in Parijs. De tijdrit is op zaterdag 27 juli, de wegrit op zaterdag 3 augustus. Of Van Aert zich via de Tour de France zal voorbereiden op de Spelen, valt nog te bezien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.