Cipollini wil locomotief worden voor Guardini
dinsdag 6 maart 2012 om 11:56

Cipollini wil locomotief worden voor Guardini

foto: Sirotti

Mario Cipollini mag dan 44 jaar oud zijn en al 7 jaar gestopt met professioneel fietsen, als het aan de Italiaan zelf ligt stapt hij binnenkort weer op de tweewieler. In de Gazzetta dello Sport geeft hij aan graag Andrea Guardini te helpen om Mark Cavendish te verslaan.

“Andrea heeft talent en koerst op één van mijn fietsen”, zegt Cipollini over zijn 22-jarige landgenoot die in dienst van het ProContinentale Farnese Vini-Neri Sottoli alle zes de vlakke ritten in de afgelopen Ronde van Langkawi won. “Wat zou het mooi zijn als ik in de Giro de sprint aantrek voor hem, tegen Cavendish. Hoeveel zeges zouden we pakken?”

Maar dat is niet het enige wat Mooie Mario zich afvraagt. “Wat gebeurt er met het lichaam van een topsporter na zijn carrière? Hoe zou het reageren bij een comeback op het hoogste niveau? Kijk, ik ben bijna 45 maar voel me niet oud. Ik train veel, zowel met amateurs als met profs.”

Zijn huidige gewicht van 90 kilogram vindt de voormalig veelwinnaar geen probleem. “8 kilo meer dan toen ik top was. Maar die 8 kilogram zijn spieren. Mijn rug en mijn knie doen wat moeilijk, maar mijn motor is intact. Ik ben in staat om deze weddenschap aan te gaan.”

In 2008 maakte de flamboyante Italiaan een kortstondige comeback voor Rock Racing in de Ronde van Californië, maar dat was van korte duur. “Ik doe het niet voor het geld. Keerde Michael Schumacher terug in de Formule 1 voor de centen? Nee, voor de passie. Wielrennen is voor mij een religie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.