Colombia niet naar de Tour de l’Avenir
zaterdag 3 mei 2014 om 12:32

Colombia niet naar de Tour de l’Avenir

Colombia

foto: Sirotti

Er zullen dit jaar geen Colombianen te zien zijn in de Tour de l’Avenir. De nationale bond en meerdere Colombiaanse wielerploegen konden geen overeenstemming bereiken over een eerlijke selectieprocedure. Daarom werd de deadline voor de registratie niet gehaald.

Valencia Cossio, de bondsvoorzitter, zegt tegenover La Ruta Del Escarabajo veel waarde te hechten aan een eerlijke selectieprocedure. “Op basis van prestatiecriteria zouden selecties moeten worden bepaald.” Dat betekent dat een selectie niet door één wielerploeg zou mogen worden gemaakt. “Dan zouden renners van andere teams niet mee kunnen doen. Als de bond toelaat dat één team de rol van de nationale ploeg op zich mag nemen, zouden andere teams dat ook willen doen.”

De Tour de l’Avenir is een kleine Tour de France voor jonge talenten. Er wordt in deze wedstrijd gereden met landenteams. De Colombianen zijn de laatste jaren erg succesvol in de Ronde van de Toekomst. Nairo Quintana (2010) en Johan Esteban Chaves (2011) wisten de koers zelfs te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.