Contador: “Herstel na val in Tour geeft vertrouwen”
vrijdag 8 mei 2015 om 16:17

Contador: “Herstel na val in Tour geeft vertrouwen”

Alberto Contador geldt als de grote favoriet voor de Giro d’Italia, die zaterdag van start gaat. De Spanjaard won vorig jaar de Ronde van Spanje, na een zware val in de Tour de France. Dat hij zo snel herstelde, geeft hem vertrouwen voor de Giro.

Contador brak zijn been bij de val, maar was in de Vuelta weer in uitstekende vorm. Het resulteerde in de eindzege, iets wat hij ook voor ogen heeft in de Giro. De val in de Tour heeft hem niet veranderd, zo liet hij weten op een persconferentie op de vooravond van de Italiaanse rittenkoers. “Helemaal niet, maar indirect had het een grote invloed op de Giro en de Tour van dit jaar.”

“In september reed ik de Vuelta zonder absolute topvorm en uiteindelijk behaalde ik een zeer speciale overwinning. Dat gaf me het vertrouwen om dit jaar voor de dubbel Giro-Tour te gaan.”

Over de concurrentie zei Contador: “Allemaal zijn ze gevaarlijk, van Richie Porte tot Rigoberto Uran en Fabio Aru. Richie is al het hele seizoen goed, terwijl Uran en Aru zich echt richten op deze koers. Ze zijn allemaal even belangrijk als rivalen en ze zijn niet de enige.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2015 18:11
Zou het kunnen: de eerste die giro-tour-vuelta wint in 1 kalenderjaar?
8 mei 2015 18:14
Mooi om te zien hoe dat Contador eigenlijk een soort van tegenwicht geeft aan de uitspraken van Tinkov eerder vandaag. Zo houden ze het mooi in balans waarbij Contador de 'Good Cop', en Tinkov de 'Bad Cop' uithangt.
9 mei 2015 09:01
Als iemand kan en in zijn hoofd haalt is het Contador wel (met Tinkoff als opdrachtgever)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.