Corendon-Circus: Stijn Devolder hervat vandaag de competitie

Door , dinsdag 21 mei 2019 om 18:53
Corendon-Circus: Stijn Devolder hervat vandaag de competitie

©Cor Vos

In de rubriek Nationaal schenkt WielerFlits aandacht aan het Belgische ProContinental en Continental-circuit, maar ook de buitenlandse renners in Belgische dienst en onze landgenoten in buitenlandse team komen af en toe aan bod. In deze aflevering komt Corendon-Circus aan bod.


Stijn Devolder hervat competitie in Ruddervoorde Koers

Stijn Devolder kwam twee weken geleden op stage ten val en blesseerde daarbij zijn linkerhand. De tweevoudige Ronde van Vlaanderen-winnaar kon toch nog van start in de Vierdaagse van Duinkerke, maar moest daar in de tweede rit opgeven omdat de pijn nog te hevig was. Vandaag hervat Devolder de competitie in Ruddervoorde.

Ook zondag in Zwevegem zal Volderke van de partij zijn. Daar staat de GP Marcel Kint, de tweede proef van de Bingoal Cycling Cup, op het menu. Naast Devolder, starten zondag ook Dries De Bondt, Lasse Norman Hansen, Gianni Vermeersch, Roy Jans, Jonas Rickaert en Otto Vergaerde in Zwevegem.


Terugblik op de Wereldbeker Mountainbike in Albstadt

Voor de buitenwereld sprong uiteraard de tweede plaats van Mathieu van der Poel in het oog. Maar naast VdP had Corendon-Circus nog een aantal mountainbikers aan de start in de Duitse WB-manche.

“Zaterdag vielen de resultaten wat tegen”, klinkt het binnen de ploeg. “Onze U23-Noor Petter Fagerhaug (nationaal kampioen, red) had zijn dagje niet en moest vrede nemen met een 15de plaats. Loris Rouiller startte sterk: hij reed van plaats 71 naar de top 30, maar brak dan een velg en moest van wiel wisselen en zakte terug.”

Zondag verliep een stuk beter met naast de tweede plaats van Mathieu van der Poel bij de heren elite ook nog een knappe tweede plaats van Ronja Eibl. “Ronja is tweedejaars belofte en Duits kampioene bij de U23. In Albstadt reed ze voor eigen volk, wat de nodige zenuwen opleverde. Dat resulteerde in een moeilijke openingsfase met onder meer kettingproblemen, een gebroken schoen en twee valpartijen. In de tweede koershelft kwam ze toch sterk opzetten en reed ze nog naar een tweede plaats.”

Ook van de partij in Albstadt: veldrittopper Ceylin Alvarado. De Nederlandse moest van start op plaats 49, schoof goed op richting de top twintig, maar kwam dan ten val. Ceylin zou uiteindelijk 37ste finishen.”  Bij Corendon-Circus waren ze zondagavond toch tevreden. “Dit was onze eerste Wereldbeker als MTB Elite Team. Met twee podiumplaatsen (Van der Poel en Eibl, red) en de leiderstrui van Mathieu mogen we niet klagen.”


Mathieu van der Poel reist donderdag af naar Nove Mesto

Amper een week na Albstadt, staat in Nove Mesto al een nieuwe Wereldbeker op de agenda. Ook daar zullen de vijf Corendon-Circus bikers aan de start staan.

Petter Fagerhaug, Loris Rouiller en Ceylin Alvarado reisden maandag vanuit Duitsland al door naar Tsjechië, waar ze zich de hele week voorbereiden. Mathieu van der Poel en Ronja Eibl sluiten morgen aan bij hun ploegmaats.


Joeri Stallaert en Tom Meeusen mee in de kopgroep in Verrebroek

Terwijl Roy Jans zorgde voor een tweetal mooie ereplaatsen in de Vierdaagse van Duinkerke, waren een aantal ploegmaats van de partij in de kermiskoers van Verrebroek. Joeri Stallaert en Tom Meeusen maakten deel uit van de kopgroep. Ze werden na 176 kilometer respectievelijk als 10de en 12de afgevlagd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.