Cyrus Monk bereikt wielerbaan als allerlaatste na dag vol pech: “Parijs-Roubaix is als The Hunger Games”
foto: Cor Vos
maandag 8 april 2024 om 09:17

Cyrus Monk bereikt wielerbaan als allerlaatste na dag vol pech: “Parijs-Roubaix is als The Hunger Games”

Mathieu van der Poel was al meer dan driekwartier binnen, toen Cyrus Monk de Vélodrome André Pétrieux opdraaide en als allerlaatste de streep passeerde in Parijs-Roubaix. De Australiër van Q36.5 kwam (ver) buiten tijd binnen, maar hij haalde de finish wel. En dat na een dag vol pech.

“Het was een helse dag”, schrijft Monk op sociale media. “Ik had een lekke band op de eerste kasseistrook van de dag. Ik kwam terug in een groepje, waarna ik in het Bos van Wallers tweemaal lek had.”

Monk zette echter door en bereikte de finish in Roubaix, 48 minuten en 18 seconden na Mathieu van der Poel. Hij was daarmee de allerlaatste finisher. Naast Monk, waren er nog 17 renners buiten tijd.

“Ik denk dat Parijs-Roubaix als The Hunger Games is”, zei Monk na afloop. De populaire sciencefiction filmreeks The Hunger Games draait om de ‘Hongerspelen’, een competitie waarbij deelnemers elkaar moeten doden tot er nog maar één persoon over is. “Iedereen wil ons gewoon zien lijden. Elke sector is als een kanon die afgaat en een plek waar iemand doodgaat. Voor mij was dat de allereerste strook, waarna er nog 29 helse sectoren wachtten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.