Daniel Martin hoopt agressief te koersen in de Dauphiné

donderdag 6 juni 2019 om 16:17
Daniel Martin hoopt agressief te koersen in de Dauphiné

foto: Cor Vos

Daniel Martin bewaart goede herinneringen aan het Critérium du Dauphiné, aangezien de Ier traditioneel goed presteert in de Franse rittenkoers. De 32-jarige klimmer begint zondag als absolute kopman aan de wedstrijd: zijn ploeg UAE Emirates heeft namelijk zes helpers geselecteerd.

Zevende, derde, tweede en vierde: sinds 2015 is Martin steevast een smaakmaker tijdens de Dauphiné. Vorig jaar won hij bovendien nog de etappe met aankomst in Valmorel. “Ik weet echter niet wat ik kan verwachten, aangezien mijn laatste wedstrijd Luik-Bastenaken-Luik is. Het is altijd een beetje afwachten.”

“Het doel is om koersritme op te doen richting de Tour de France, maar ik hoop zeker ook agressief te koersen”, aldus Martin, die dit jaar al tweede werd in de Ronde van het Baskenland. Hij krijgt op het vlakke gezelschap van Vegard Stake Laengen, Rory Sutherland en Oliviero Troia.

In de bergen zullen Edward Ravasi, Simone Petilli en de jonge Colombiaanse klimmer Cristian Muñoz Martin zo lang mogelijk moeten bijstaan.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ie Daniel Martin
flag-co Cristian Muñoz
flag-it Simone Petilli
flag-it Edward Ravasi
flag-au Rory Sutherland
flag-it Oliviero Troia

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair