Danny van Poppel sprint naar indrukwekkende zege in Binche-Chimay-Binche
foto: Sirotti
dinsdag 2 oktober 2018 om 17:34

Danny van Poppel sprint naar indrukwekkende zege in Binche-Chimay-Binche

Danny van Poppel heeft de 31e editie van Binche-Chimay-Binche op zijn naam geschreven. De Nederlander van LottoNL-Jumbo ging al bijzonder vroeg aan op de hellende aankomststrook, maar wist zijn concurrenten weg te blazen. De Belgen Yves Lampaert en Oliver Naesen moesten genoegen nemen met de dichtste ereplaatsen.

In het Franstalige gedeelte van België stond vandaag de 31e editie van Binche-Chimay-Binche op het programma. Vorig jaar kwam Jasper De Buyst als eerste over de streep. De renner van Lotto Soudal was dit jaar echter niet van de partij. Wie wél aan het vertrek stonden van deze 197 kilometer lange eendagskoers? Landgenoten als Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen, Philippe Gilbert en Arnaud Démare.

Quick-Step Floors zorgt voor waaierkoers 
Het duurde meer dan twee uur, maar Quentin Jauregui, Clément Orceau, Tom Devriendt, Dimitri Peyskens, Cedric Raymackers en Lennert Teugels kregen uiteindelijk de zegen van het peloton. De kopgroep reed in druilerige omstandigheden een maximale voorsprong bijeen van drie minuten, maar had de pech dat Quick-Step Floors zin had in een waaierkoers.

Zdeněk Štybar op zoek naar eerste seizoenszege 
Door de tempoversnelling van de Belgische ploeg brak het peloton in verschillende stukken. Hierdoor begon een uitgedunde groep aan de finale, van waaruit verschillende renners probeerden weg te rijden. Uiteindelijk wisten tien sterke beren zich af te scheiden.

Zdeněk Štybar, Yves Lampaert, Sander Armée, Stijn Vandenbergh, Arnaud Démare, Maarten Wynants, Timothy Dupont, Ludwig De Winter, Benjamin Declercq en Christophe Laporte: de winnaar leek uit dit groepje te komen. Vandenberg was de meest bedrijvige vooraan, maar het was uiteindelijk Štybar die er solo vandoor ging.

LottoNL-Jumbo en Van Poppel keren terug 
De Tsjech leek op weg naar zijn eerste zege van het seizoen, maar plots was LottoNL-Jumbo daar. De Nederlandse formatie zette zich vol op kop voor sprintkopman Van Poppel. Hierdoor smolt de voorsprong van Štybar als sneeuw voor de zon.

Net voor het ingaan van de laatste kilometer werd de moegestreden ex-crosser ingerekend. Het was vervolgens Van Poppel die al bijzonder vroeg aanging op de hellende aankomststrook. De Nederlander wist op de keitjes echter iedereen uit het wiel te kletsen, en kon dan ook uitgebreid zegevieren.

Derde seizoenszege voor Van Poppel
Van Poppel boekte hiermee zijn derde zege van het seizoen. Eerder won de 25-jarige sprinter al de openingsetappe van de Ronde van Valencia en Halle Ingooigem. Voor zijn werkgever LottoNL-Jumbo is het alweer de 32e zege van 2018. Met Taco van der Hoorn (4e) en Cees Bol (10e) eindigden er nog twee Nederlanders bij de eerste tien.

Naast Van Poppel werd ook Dupont het podium opgeroepen. De Belg van Wanty-Groupe Gobert mag zich namelijk eindwinnaar noemen van de Napoleon Games Cup. Dit is een regelmatigheidsklassement dat bestaat uit tien Belgische eendagswedstrijden, waaronder Binche-Chimay-Binche.

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2018 17:36
Goed geïmproviseerd van Van Poppel. Zou anders te vroeg op kop komen
2 oktober 2018 17:36
groenewegen was niet afwezig in die groep.
van poppel was gewoon sterker
2 oktober 2018 17:37
Zeer sterke sprint gereden! Mooi podium ook
2 oktober 2018 17:37
Afwezigheid van Dylan Groenewegen, volgens mij zat die daar toch bij in de finale ??
2 oktober 2018 17:38
Groenewegen zat er gewoon en was vandaag de laatste man van Van Poppel.
2 oktober 2018 17:39
Mooi voor Danny. Hij heeft echt stappen gezet dit jaar, en dan is het Fijn als hij ook af en toe wint.

Nr. 31 voor TLJ??
  3 oktober 2018 16:32
  32 zelfs: http://cqranking.com/men/asp/gen/team_palm.asp?year=2018&teamcode=TLJ&victories=1
2 oktober 2018 17:39
Heel sterk van Van Poppel. Taco van der Hoorn ook goed gesprint. Dat kan een mooie tandem worden aankomend seizoen.
2 oktober 2018 17:39
Dat had ie even nodig,
2 oktober 2018 17:39
Van Poppel zeer indrukwekkend. Ik was kritisch dat Wijnants mee was, maar TLJ zet het recht met een eveneens zeer sterke team effort.
2 oktober 2018 17:40
Niet verkeerd hoe Lotto Jumbo het sterke blok van Quickstep hier verslaat. Opmaat voor het komende voorjaar?
  2 oktober 2018 19:17
  Ja.hij zet Quick Step op een flinke achterstand.
  Dat zal huilie Lefevre niet leuk vinden. Trouwens ik heb huilie niet op het WK gezien, waren er dan geen renners van Quick Step gestart of waren ze !!!!!!!!!!
  3 oktober 2018 14:06
  Huilie stond op de 2e dag van het WK op het hoogste treetje met zijn ploeg.
  Maar je zal wel selectief kijken denk ik...
2 oktober 2018 17:40
Dat was een indrukkende zege van Danny van Poppel; dat mag hij vaker doen.
Het was inderdaad een goede keuze om hem op te nemen in de Groenewegentrein.
Ik vind de manier van terughalen met 6 TLJ-mannen echt goed om te zien.
Uit een aantal mislukkingen hebben zij de kennelijk de kracht gevonden om 't zo af te maken.
2 oktober 2018 17:41
Enorm veel overmacht bij Jumbo, nog meer overmacht bij van Poppel. Ondanks dat het geen grote koers is deklasseert hij hier de tegenstander die toch ook een behoorlijk niveau hebben.
  2 oktober 2018 17:44
  Ze moeten de kasseien weer opnieuw aanleggen, vrees ik.
2 oktober 2018 17:42
Gilbert doet een huilie over de motor die blijkbaar recht voor het peloton reed.
2 oktober 2018 17:44
Aah, Lotto Jumbo gegangmaakt door een motard. Dat verandert de zaak.
  2 oktober 2018 17:46
  Er is zelden géén koersvervalsing (al dan niet bewust) in die Belgische koersen dankzij de motards. Blijkbaar heeft nu het peloton een keer de motard-loterij gewonnen.
  2 oktober 2018 17:48
  Haha Stybar had ook een paar keer de motor goed voor z'n snufferd. Motoren zijn gewoon bijna niet te verbannen uit koers en dan houd je dit soort situaties. Soms tegen je, soms voor je.
  2 oktober 2018 17:56
  Over een jaar of 20 zal geen motoren voor de TV meer nodig hebben. Dat wordt dan waarschijnlijk door drones gedaan.
  2 oktober 2018 18:17
  Beetje typisch dat uitgerekend QS-F hier om gaat neuzelen in een Belgische koers waar zij normaliter op elfenkousen winnen.
  Stybar had die motard de eerste 5-7km van zijn solo ook verdomd dicht voor zich. Daar hoor je ze dan weer niet over. Denk niet dat TLJ die motard dichter d'r op had gehad.
  2 oktober 2018 20:08
  Als de motoren in het nadeel van ltj zijn moeten zij er maar over klagen. Qs heeft het volste recht om koersvervalsing te benoemen als dat gebeurd.
  3 oktober 2018 02:21
  Maar waar is de koersvervalsing dan als zowel de aanvaller als het peleton een motor voor hun neus hadden? Dan zijn de omstandigheden toch voor beide ongeveer gelijk? Sowieso zou ik als ik bij Quick Step werkte niet te veel zeuren over de motors in Belgische want als er één ploeg baat heeft bij deze motors dan is het Quick Step wel. In Belgische wedstrijden rijden de motors toch altijd net wat dichter of langer voor de Belgische ploeggen en wielrenners.
2 oktober 2018 17:45
Vd Hoorn keurig 4de.
2 oktober 2018 17:48
Kopman in Paris Tours maken ? Of is het parcours nog steeds verkloot ?
  2 oktober 2018 17:49
  Hij had het erover dat ie het een mooie afsluiting vond van z'n seizoen. Benieuwd of ie dat letterlijk meende...
  2 oktober 2018 20:53
  Volgens NOS had hij zijn seizoen eigenlijk al beëindigd maar werd hij toch nog even opgeroepen voor deze koers.
2 oktober 2018 17:49
Van Poppel stelt niet teleur dit jaar. Tuurlijk kwam hij in de grote rondes net te kort op bepaalde mannen/momenten, maar dit is in veel opzichten een prima seizoen voor DVP.

- Gestreden op de hoogste niveau’s
- Inhoud gekweekt
- Overwinningen gepakt
2 oktober 2018 17:51
Dit is wat hij kan, keihard een heuveltje op knallen. TLJ brengt hem weer terug op niveau, mooi om te zien. Met Groenewegen als leadout...
  2 oktober 2018 18:08
  Mooie overwinning vandaag. Maar een WT koers zie ik hem niet zo snel winnen. Tegen Sagan, Gaviria, Viviani, een goede Kittel of Groenewegen, Ackerman etc schiet hij toch echt tekort.
  2 oktober 2018 18:16
  Op dit soort aankomsten van dat rijtje alleen tegen Sagan denk ik, en verder zou Matthews hem hier denk ik kunnen verslaan. Maar met deze sprint had hij daar echt niet zover vanaf gezeten. Als hij dit kan lijken Quebec en Montreal me trouwens ook echt perfecte koersen voor hem waar hij zomaar eens mee kan doen.

  van Poppel gaat de komende jaren meerdere WT-koersen winnen let maar op. Zuivere sprints denk ik niet maar ik zie hem zeker een rol spelen in zwaardere koersen. Canada dus, Gent-Wevelgem, Driedaagse de Panne, Omloop & Dwars door Vlaanderen, Bretagne Classic ook zomaar. En ik sluit een mooie combi met Groenewegen in Milaan-San Remo ook niet eens uit, al zal Jumbo daar een flink pak geluk nodig hebben
  2 oktober 2018 18:45
  Verkeerd gereageerd maar mijn reactie staat hieronder.
  2 oktober 2018 20:11
  Bretagne en hamburg lijken me echt iets voor hem.
  Verder zijn er zat wt week rondes waar maar één of twee snellere mannen mee doen. Daar moet hij met wat mazzel wel een x een etappe kunnen winnen. Catalonie of Zwitserland bijvoorbeeld, of polen.
2 oktober 2018 17:55
Zo, dat is mooi om de winterslaap mee in te gaan.
2 oktober 2018 18:15
Leuk voor Danny en sterk van de ploeg.

Quick Step moet eens stoppen met huilen als ze eens niet winnen. Motoren rijden altijd te kort in Belgie, ook als zij winnen. Dan hoor ik de tegenstanders ook niet direct klagen.
  2 oktober 2018 20:04
  Wat blijft dat laminaatleggersploegje toch een ongelooflijk stel zeurkousen als ze niet winnen. Slechte verliezers. @marehoek. Lefevere weet precies wanneer hij wel en niet in beeld moet verschijnen.Griezelig gladakkertje. Geweldige teamprestatie van TLJ met een verschroeiende demarrage van Danny van Poppel. Die gaat in de toekomst, nog meer zware koersen met dito aankomsten winnen. Heeft zich sterk verbeterd dit jaar.@marcel1112 kan je niet alvast een voorschot nemen op je gepland voornemen per vandaag en...... eet alvast je hoed op!
  2 oktober 2018 20:12
  Waarom zou je qs verwijten dat tegenstanders geen moeite doen om issues aan te kaarten?
2 oktober 2018 18:32
Sterk!

Quote van artikel:
LottoNL-Jumbo en Van Poppel keren terug uit de achtergrond

Uit welke achtergrond precies? Kolder.

En die motoren, tja. Ik heb steeds minstens twee motoren vlak voor de neus van Stybar gezien. Die heeft Gilbert natuurlijk niet gezien, hopelijk kijkt hij de beelden terug en komt hij er dan nog even op terug.
2 oktober 2018 18:42
Matthews is echt twee klassen beter dan van Poppel. Gent-Wevelgem en wat andere kleinere Vlaamse rondes? Die gaat van der Poel volgend jaar ook rijden, zie daar als van Poppel maar eens van te winnen. Van Poppel die Milaan-San Remo gaat winnen? Zelfs in mijn allermooiste dromen zie ik dat niet gebeuren. Als van Poppel een WT koers wint eet ik mijn hoed op.
  2 oktober 2018 18:45
  Zinloos.
  2 oktober 2018 18:52
  Hij heeft er al meerdere gewonnen en ik durf met 100% overtuiging te zeggen dat hij toen lang niet zo'n goede renner was als dat hij nu richting einde seizoen bij Jumbo is. Ga maar vast korting vragen op een heel aantal hoedjes want je zult er de komende jaren veel moeten vreten.
  2 oktober 2018 18:53
  Zinloos is jouw reactie zonder argumentatie.
  2 oktober 2018 19:14
  Ik dacht toch echt dat trollen verboden was!
  2 oktober 2018 20:14
  Matthews heeft zelden lange vormpieken. Soms zelfs helemaal geen piek. Dit hele voorjaar stelde het weinig voor bijvoorbeeld.
  Vdp gaat echt niet alles rijden natuurlijk. Er.blijft zat over.
  2 oktober 2018 20:23
  Ik denk ook niet dat het een Matthews kan worden, die kan gewoon echt goed klimmen. Ik zie in van Poppel serieus gewoon een Stuyven. Hij heeft op dit moment nog niet dezelfde inhoud als Stuyven, maar zit daar niet ver vanaf. Qua punch zit hij denk ik op hetzelfde niveau en zie ik hem er zelfs nog nipt overheen wippen.

  Prachtig type coureur vind ik dat trouwens.
2 oktober 2018 18:51
@Marcel112
Wow, je bent hier wel erg zelfzeker. De kans dat ie een keertje wint is echt niet klein hoor. Kijk, Lindeman won ook ooit, en dat is in vergelijking met DvP echt niet meer dan een strijkijzer zonder stoom.
2 oktober 2018 19:14
@allecriticasters

Als van Poppel daadwerkelijk een WT koers wint met aanzienlijke tegenstrevers dan zal ik nog één reactie posten: "Jullie hebben gelijk gehad, gefeliciteerd" en daarna verdwijnen. Tot die tijd blijf ik kritisch.
  2 oktober 2018 19:38
  Nu verander je je uitspraak al. En als dat je doel hier is, erg zielig.
  2 oktober 2018 19:46
  Dus over 6-7 maanden, waarvan Jumbo er minimaal 2 niet koers zijn we van je af. Wat een geluk.
  2 oktober 2018 20:08
  @Marcel, ik zie jou even graag verdwijnen als veel andere leden hier - dus ik zou je eigenlijk niet moeten waarschuwen - maar weet je wel zeker dat je een 'wt overwinning' bedoelt? Dat kan nl ook een rit in een WT-rondje zijn. Misschien bedoel je WT eendagkoers?

  Verder kan je natuurlijk eindeloos doorgaan met het verleggen van de lat: als hij niet wint dan is het niet goed, als hij wel wint, dan is het geen worldtour, wint hij in de WT, dan is de tegenstand niet goed, etc. etc.... het begint wat robot-achtig te worden.
  2 oktober 2018 20:23
  Definieer 'WT koers met aanzienlijke tegenstrevers', want hier gaat verwarring over ontstaan.

  https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-espana/2015/stage-12
  https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-pologne/2017/stage-5
  2 oktober 2018 21:08
  @Marcel112
  Verdwijnen hoeft niet hoor, je hebt net zoveel recht hier te zijn en te posten als iemand anders. Je post wel vrij extreme posts waarmee je regelmatig mensen de kast op jaagt. Gewoon een constatering, geen oordeel. :-)
  2 oktober 2018 21:34
  Een mening is zeer welkom. Maar je speelt erg op de man. Van mij hoef je ook niet te verdwijnen, maar hou het wat netter ofzo.
  3 oktober 2018 08:55
  Het is niet zo dat ik anti-van Poppel ben. Sterker nog: in mijn eerste reactie onder het
  "Volg hier" artikel stelde ik dat ik ook tevreden zou zijn als hij wint. Ik zie alleen niet in hem wat vele andere van jullie wel in hem zien. Ik zie hem niet winnen in een rechtstreeks duel met de top sprinters of de top punchers. Een renner van het tweede niveau, hooguit.

  V.w.b. het op de man spelen: dat is natuurlijk ook een reactie op. Ik zit er niet zo mee, het is maar een internet forum, maar ik zal me proberen wat meer in te houden.
2 oktober 2018 20:29
Hij is nota bene net 25 jaar geworden, kan al terug kijken op een mooie palmares, was goed in de Vuelta (vaak nog net niet maar wel sterk) en de lijn door trekkend, gaat ie in de grote rondes en de klassiekers die hem liggen de komende jaren mooie dingen laten zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.