Degenkolb na winst: ”Nieuw hoogtepunt in carrière”
zondag 13 oktober 2013 om 20:01

Degenkolb na winst: ”Nieuw hoogtepunt in carrière”

foto: Sirotti

John Degenkolb schonk zijn werkgever Argos-Shimano vandaag de zege in de laatste grote eendagskoers van het seizoen, Parijs-Tours. De sterke Duitser zette op die manier een streep onder een bijzonder succesvol seizoen waarin hij zesmaal de handen omhoog mocht steken. ”Na de winst in de Vattenfall Cyclassics eerder dit jaar is dit opnieuw een hoogtepunt in mijn loopbaan”, zo jubelde Degenkolb na afloop.

”Het was een snelle en hectisch koers”, kijkt Degenkolb terug op het wedstrijdverloop. ”We moesten continu alert zijn en anticiperen op nieuw situaties, maar al met al hebben we een slimme wedstrijd gereden. We hebben steeds onze verantwoordelijkheid genomen in de achtervolging.”

”Toen alles vooraan weer samenkwam moesten we nog hard knokken om die Belkin-renner (Jetse Bol, red.) terug te pakken. Dat we nog aan sprinten toekwamen is dan ook een verdienste van de ploeg. Ik moet mijn teamgenoten dan ook bedanken voor het geweldige werk dat ze hebben verricht!”

”Vandaag heb ik wederom laten zien dat ik het eendagswerk aankan, nadat ik eerder dit seizoen al won in Hamburg. Deze overwinning beschouw ik dan ook als een belangrijke stap in mijn loopbaan. En eerlijk is eerlijk, is er een mooiere manier om het seizoen af te sluiten?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.