Favorieten Parijs-Roubaix 2023: Denk jij te weten wie gaat winnen? Zet in en win!
zaterdag 8 april 2023 om 10:30

Favorieten Parijs-Roubaix 2023: Denk jij te weten wie gaat winnen? Zet in en win!

Een week na de Ronde van Vlaanderen staat met Parijs-Roubaix alweer het volgende wielermonument op de kalender. De specialisten zullen in het noorden van Frankrijk flink aan de bak moeten: onderweg liggen liefst dertig kasseistroken de renners op te wachten. Samen met Bingoal kijken welke renners er dit jaar favoriet zijn en wat jij kan overhouden aan een juiste voorspelling.

De afgelopen voorjaarsklassiekers waren Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert duidelijk de sterkste renners van het peloton. Pogacar won de Ronde van Vlaanderen, Van der Poel Milaan-San Remo en Van Aert de E3 Saxo Classic. Zondag is Pogacar er niet bij en dus lijkt een tweestrijd tussen de twee eeuwige rivalen aanstaande in Roubaix. Ook Bingoal plaatst Van Aert en Van der Poel ver boven de rest, waarbij de Nederlander lichtjes in het voordeel is. Wanneer je tien euro inzet op Van der Poel, dan krijg je 40 euro uitgekeerd. Bij Van Aert is dat zelfs € 45,-.

Dark horses
Verrassingen liggen echter altijd op de loer in de Hel van het Noorden. De afgelopen jaren zijn favorieten meer dan eens door pech ver teruggeworpen in de wedstrijd.  Dat biedt kansen voor renners die normaal gesproken vooraf niet tot de favorieten gerekend worden. We denken terug aan de overwinningen van outsiders als Matthew Hayman in 2016 of die van Johan Vansummeren in 2011. Wanneer jij een verrassende winnaar juist weet te voorspellen, dan kan je dat een mooi bedrag opleveren.

Yves Lampaert zou met een zege in Roubaix het teleurstellende voorjaar van Soudal-Quick-Step in één keer goedmaken. Bij een tientje inzet op Lampaert, maak je kans op een uitkering van maar liefst 250 euro! En wat te denken van Sep Vanmarcke. Wanneer hij in de herfst van zijn carrière de kroon op zijn erelijst weet te zetten, krijg jij iedere ingezette euro veertig keer uitgekeerd. Rasmus Tiller van Uno-X is wat ons betreft de ultieme dark horse voor deze editie. Bij Bingoal krijg je voor een zege van de Noor liefst tweehonderd keer je inzet bijgeschreven. Een gokje waard!

Bekijk hier alle quoteringen voor Parijs-Roubaix 2023

Outsiders
Omdat de Hel van het Noorden veel minder hoogtemeters heeft dan de Ronde van Vlaanderen, komen de iets zwaardere coureurs met een heel grote motor ook vaak bovendrijven in deze koers. Zo staat Filippo Ganna hier met veel ambitie aan de start. Bij een zege van de Italiaanse rouleur kan je rekenen op tien keer je inzet. Het mag ook geen geheim zijn dat dit ook een wedstrijd is voor Stefan Küng, die met zijn tijdrijderscapaciteiten in de finale het verschil kan maken. Een zege van de Zwitser levert je maar liefst dertig keer je inzet op.

Ook de naam van titelverdediger Dylan van Baarle prijkt op de startlijst. Na een blessure is hij fit genoeg om te starten en zal hij gretig zijn om dit wielermonument opnieuw op zijn naam te schrijven. Samen met Christophe Laporte kan hij profiteren van het overwicht van het ijzersterke Team Jumbo-Visma plus het ingenieuze nieuwe systeem dat de bandendruk regelt. Bij een zege van een van deze schaduwfavorieten wordt jouw inzet tot 18 keer vermenigvuldigd.

RIDE Magazine