Dennis en Gilbert hervatten seizoen in Catalonië
Foto: Sirotti
donderdag 17 maart 2016 om 13:41

Dennis en Gilbert hervatten seizoen in Catalonië

De ziekenboeg bij BMC begint langzaam leeg te lopen. Onder meer Rohan Dennis en Philippe Gilbert kampten met problemen, maar de ploeg meldt dat zij aanstaande maandag in de Ronde van Catalonië hun seizoen hervatten.

Dennis moest Parijs-Nice missen vanwege een bijholteontsteking, maar is daarvan goed hersteld. De Australiër maakt aanstaande maandag in de Ronde van Catalonië zijn rentree. “Ik sta niet aan de start met grote verwachtingen. Ik richt mij op het opnieuw opbouwen van mijn conditie”, geeft hij aan.

Gilbert moest in Parijs-Nice vroegtijdig opgeven vanwege een luchtweginfectie en maakte eerder deze week bekend dat hij Milaan-San Remo aan zich voorbij laat gaan. “Ik voel mij al een stuk beter en heb de afgelopen dagen goed kunnen trainen. Toch is mijn conditie nog niet wat het zou moeten zijn, dus in Milaan-San Remo zou ik geen rol kunnen spelen. Met het oog op de lange termijn is dit de beste beslissing.”

Gerts en Küng in Dwars door Vlaanderen
De Nederlander Floris Gerts maakte gisteren in Nokere Koerse zijn rentree na een ribbreuk. Hij finishte op een kleine minuut van winnaar Dupont. “Ik voel mij goed en heb de afgelopen week goed kunnen trainen”, geeft hij aan. “Ik ging deze wedstrijd in zonder verwachtingen, maar het was een mooie gelegenheid om weer een wedstrijd te rijden. Ik richt mij nu op het volgende blok wedstrijden.” Gerts zal volgende week tijdens Dwars door Vlaanderen opnieuw in actie komen.

Stefan Küng kampte de voorbije periode met de Ziekte van Pfeiffer en moet daarom zijn seizoensdebuut nog maken. Ook hij is op de weg terug. “Uit bloedtesten blijkt dat hij de actieve fase van de ziekte achter zich heeft gelaten. Hij mag deze maand zijn comeback maken”, legt teamarts Max Testa uit.  “Ik kijk ernaar uit om weer wedstrijden te rijden en zal aan de start staan van Dwars door Vlaanderen”, aldus Küng. “Het belangrijkste is dat ik weer wedstrijden in de benen krijg.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2016 14:11
ik zat even de startlijst van Catalonië te bekijken, niet te geloven wat een deelnemers! Op Nibali en Valverde na staan zo'n beetje alle klassementstoppers aan de start! Dat wordt smullen! Ook voor BMC zowel Porte als van Garderen aan de start.
17 maart 2016 14:35
@ Innrt

Echt niet normaal hè! Ik mis wel iets meer: Pinot, Nibali, Valverde, Rui Costa, Majka en Henao. En Rodriguez zal niet top zijn, helaas, maar voor de rest is het er allemaal!
17 maart 2016 14:50
Helemaal mee eens inderdaad, Ik denk dat BMC toch wel met een van zn sterkste opstellingen start. Op sky na misschien wel de sterkste.

Off: ook Lotto NL jumbo start met de grote 3 en roglic, gewoon met alle klimmers behalve bennet aan de start.
17 maart 2016 15:12
En Mollema start ook niet zie ik. Ik neem m'n woorden terug ;)

Maar een podium van Froome, Contador en Quintana zal menige organisatie jaloers op zijn.
17 maart 2016 15:17
Is het niet raar dat Gilbert niet start vanwege ziekte in MSR, maar 2 dagen later wel in Catalonie. Het zou kunnen dat hij ziek is, maar het lijkt of Van avermaet met zijn overwinningen het aleken naar zich toegetrokken heeft in de onderlinge strijd.
17 maart 2016 15:25
@ rosencrantz:
en terecht. van Avermaet heeft stappen gemaakt, en Gilberts beste jaar is toch al weer van even geleden. Greg heeft altijd achter Gilbert gestaan qua hierarchie, maar ik denk ook dat die rollen nu toch wel omgedraaid zijn.
17 maart 2016 15:26
Het verschil is gewoon dat MSR geen wedstrijd is om weer lekker conditie bijeen te rijden en Catalonie zich met meerdere dagen daar beter voor leent. Bovendien is Gilbert niet helemaal het type om te starten terwijl hij sowieso tekort komt in eendaagse wedstrijden en een beetje half knechten voor van Avermaet wordt m natuurlijk ook niet. Van Avvie is nu zeker de beste maar dat is niet de reden dat Gilbert hier niet start.
17 maart 2016 15:32
"Van Avvie"?

Kots.
17 maart 2016 15:34
Quote:
En Rodriguez zal niet top zijn, helaas


Weet jij meer dan ik?
17 maart 2016 15:41
@ romans:
dat je je vrouw lieve koosnaampjes geeft ok, maar doe dat aub niet met wielrenners.
17 maart 2016 15:43
@8.6 voor mij geen probleem als het effectief zo is , maar dan moeten ze het gewoon zo zeggen en zich niet verschuilen achter een ziekte.
17 maart 2016 15:49
Las dat Gilbert al behoorlijk beter is maar om bijna 300 km te rijden en dan met ambitie, komt toch wel een betere voorbereiding bij kijken.
17 maart 2016 16:08
@ Purito

Je zei het zelf ook tijdens de Tirreno, hij is een stuk slechter dan ie normaal is in deze periode. Hij is geen enkele etappe meegekomen met een eerst groepje... Dat is toch te mager als je een weekje later met de besten mee wil doen?
17 maart 2016 16:15
@sunrider : ik vraag mij echt af hoeveel slechter hij kan worden op een week. Ik denk dat hij bij aanvang van P-N al een redelijk goede conditie had.
17 maart 2016 16:27
@rosencrantz
Er is ook nog wel het verschil met willen winnen in M-S en kunnen starten in Catalonië om weer aan je vorm te kunnen werken.
17 maart 2016 16:29
@LyndaLid
Ik heb ook iets meer twijfels dan vorig jaar, maar dat hij in geen enkele etappe in het eerste groepje eindigde zegt weinig, zeker bij Purito. Dat waren allemaal etappes waar hij niks te zoeken had. Die rit naar Pomarance was de enige rit waar hij iets kon doen, maar daar verloor hij natuurlijk de tijd doordat hij werd opgehouden door de val van makker Losada. Kan best zijn dat hij sowieso tijd verloren had, maar ik kan me voorstellen dat je niet meer vol gaat als je al in een achterliggend groepje rijdt op meer dan een minuut + al een minuut aan de broek hebt gekregen in de ploegentijdrit.

Dat hij daarna in de overige etappes gewoon Machado wat uit de wind houdt en lekker achterin fietst, is volstrekt logisch en nietszeggend ten aanzien van zijn vorm. Het is doodjammer dat de bergrit geen doorgang kon vinden: daar hadden we Purito's zijn conditie echt goed kunnen inschatten.
17 maart 2016 16:37
@ purito

Maar die etappe die Cummings won had er wel een moeten zijn waar Purito het tempo van Cancellara toch in ieder geval kon volgen. Ook een Purito die rustig aan doet... Dat waren klimmetjes voor hem neergelegd!
17 maart 2016 16:46
@LyndaLid
Maar als de finale voor de rest volledig vlak is, wat is dan het nut om te volgen? Hij viel ook nog samen met Chernetsky en Colbrelli (meen ik) op de top van die vorige klim. Kwestie: het zal allemaal wel vandaag? We zullen het nooit weten.

Ik zou inderdaad gewoon volgen als ik hem was, maar wellicht ziet hij dat anders.

Kijk, ik geloof nooit dat hij niet echt kon volgen. Als hij daadwerkelijk niet een 50 man tellende groep kan volgen op een klimmetje wat voor hem is neergelegd, dan kun je gewoon beter stoppen en lekker commentaar gaan geven bij de Spaanse tv. Maar dat geloof ik niet. Ik denk dat hij al de hele week aan Catalonië dacht.
17 maart 2016 16:53
Ik hoop het!
17 maart 2016 16:55
Laten we het inderdaad hopen. Een laatste jaar kansloos achteraan fietsen trekt hij en ik echt niet ;)
17 maart 2016 17:05
Nou, ook als ie in Catalonië nog niet om de knikkers meedoet is er niks aan de hand toch? Als het vanaf Baskenland maar écht goed is!
17 maart 2016 17:35
@Purito en Lynda
Zouden jullie beter geen eigen topic starten;)
Ging hier over BMC, niet..
17 maart 2016 17:45
Ik gok erop dat hij in Catalonië al beter wil rijden (Rodriguez dus)...
17 maart 2016 17:57
@LyndaLid
Nou, hij wilde vanaf Catalonië echt goed zijn. Dus als hij niet meedoet voor een top-5, dan wordt het lastig om nog Baskenland en Luik te winnen. Al is een top-10 in Catalonië misschien ook nog niet zo slecht.

We gaan het zien. Ik hoop gewoon zo dat hij Luik wint, om dan heerlijk zonder druk het tweede deel van het seizoen aan te vatten en te genieten van zijn laatste maanden als prof.
17 maart 2016 19:05
Gilbert zal hier " trainen" en in conditie raken voor klassiekers.
Dennis zal wedstijd kilometers maken, aangezien er geen tijdritten zijn.
Beide zullen wel later zien ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.