Devolder goed voorbereid naar Spanje
vrijdag 19 augustus 2011 om 15:07

Devolder goed voorbereid naar Spanje

foto: Il Piccolo Airone (archief)

Stijn Devolder heeft zich naar eigen zeggen minutieus voorbereid op de Ronde van Spanje. Tegenover verschillende Belgische media zei de Belg: “Ik ben geweldig gefocust op deze Vuelta.”

Devolder hoopt in de aankomende Vuelta, die morgen in Benidorm met een 16 kilometer lange ploegentijdrit van start gaat, zich te tonen. “Ik heb me minutieus voorbereid op de Vuelta. Ik rijd het liefst een grote ronde, met schitterend weer en grote wegen. Hopelijk zit ik snel in het ritme, want dinsdag staat de eerste bergrit al op het programma”, aldus de renner van Vacansoleil-DCM.

Het overlijden van Wouter Weylandt had diepe impact op de prestaties van Devolder. “Ik heb lang met de dood van Weylandt gezeten, maar probeer zijn overlijden nu te plaatsen. Sinds de Ronde van België in juni staat mijn hoofd opnieuw naar de koers”, vertelde hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Ook het Belgische kampioenschap tijdrijden van afgelopen maandag liep niet zoals Devolder had gehoopt. “Dat BK was een afknapper. Ik vond mezelf gemakkelijk rijden, maar werd pas 12e. Ik snapte er niets van. Dan krijg je een nieuwe mentale tik, maar het heeft geen zin om me er druk over te maken. Ik heb niets verkeerds gedaan, integendeel. Het was een offday. Ik leg mezelf de druk op om een goeie Vuelta te rijden. Of dat met een mooi eindklassement of ritzege is, weet ik nog niet. Als er kritiek zou komen, het zij zo. Het is niet dat ik er mijn voeten aan geveegd heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.