Dimension Data trekt Lars Michaelsen aan als sportief manager
Lars Michaelsen (rechts) met Michael Valgren - foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2019 om 09:42

Dimension Data trekt Lars Michaelsen aan als sportief manager

Lars Michaelsen gaat binnenkort aan de slag bij Dimension Data, dat vanaf 2020 verder gaat als Team NTT. De oud-renner zal komend seizoen in dienst treden als sportief manager, zo laat de WorldTour-ploeg weten in een perscommuniqué. “Ik geloof echt in dit avontuur”, zo vertelt de Deen.

De 50-jarige Michaelsen reed als prof voor onder meer Festina, La Française des Jeux en Team CSC. De sterke Deen blonk vooral uit in de klassiekers, zo won hij in 1995 Gent-Wevelgem. Michaelsen – die ook niet traag was aan de meet – won twee jaar later een etappe in de Vuelta a España. In 2005 won hij ook nog de Ronde van Qatar.

Twee jaar na zijn Qatarese overwinning nam hij afscheid als profwielrenner. Michaelsen werd vervolgens ploegleider bij CSC, maar later zat hij ook nog in de ploegleiderswagen van RadioShack en Saxo Bank. De ex-renner is op dit moment ploegleider bij Astana, maar volgend jaar zal hij voor het eerst sportief manager zijn bij een ploeg.

‘Cruciale rol’
“Ik ben heel erg blij dat Lars deel gaat uitmaken van onze ploeg”, zo vertelt teammanager Douglas Ryder. “Hij zal volgend jaar een cruciale rol spelen, gezien zijn jarenlange ervaring als renner en ploegleider. Hij heeft als ploegleider met enkele wereldtoppers gewerkt”, aldus de grote baas.

Eerder werd bekend dat een generatiegenoot van Michaelsen – Rolf Aldag – aan het einde van dit seizoen zal vertrekken als performance manager.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.